Vesti
Mali Orlovi u defileu

Najmlađi članovi ponovo su na najlepši način predstavili srpsku zajednicu Kanbere široj javnosti u glavnom gradu Australije.

Prošlog utorka na GIO stadionu deca iz Fudbalskog kluba Beli orlovi učestvovala su u svečanom defileu pred početak kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo 2026. godine između fudbalera Australije i Libana.

Za defile pod nazivom „Krug malih legendi“ (the Little Legends Lap) izabrano je samo nekoliko klubova iz cele Kanbere, a jedni od srećnika bili su i mališani iz Belih orlova, koji su pred publiku izašli obučeni u crveno-plavo-belu sportsku opremu svog kluba, ponosno noseći srpske trobojke sa grbom Orlova.

“Imali smo toliko sreće da budemo uključeni u defile „Krug malih legendi“ uoči meča kvalifikacija za Svetsko prvenstvo! Zahvaljujemo se svim roditeljima i starateljima (samo mali deo od naših preko 60 registrovanih juniora mogao je da učestvuju zbog ograničenja broja po klubu) koji su nam pomogli da u poslednjem trenutku obezbedimo uslove da naš klub bude predstavljen kao ponosni dugogodišnji član fudbalske zajednice Kanbere. Ovo je bio važan trenutak za naš klub, da pokaže svoje ime među drugim klubovima koji imaju juniorske pogone u našem gradu“, napisali su Beli orlovi u objavi na zvaničnoj Fejsbuk stranici.

Deca su posle defilea zauzela svoja mesta na tribinama i iz jednog od prvih redova pratili spektakularnu pobedu Australije protiv Libana 5:0.

Prošle godine su, takođe u martu, na istom mestu srpsku zajednicu predstavila i deca iz crkvenog folklornog društva Sveti Sava iz Farera. Odeveni u narodne nošnje takođe su učestvovali u velikom multikulurnom defileu povodom Dana harmonije, koji je održan na poluvremenu ragbi utakmice NRL lige između domaćih Rejdersa i Kronala Šarksa.

Inače, deca i mladi iz zajednice svake godine predstavljaju Srbiju i srpsku tradiciju i na Multikulturalnom festivalu u glavnom gradu, kao i u obližnjem Kvinbijanu i na drugim značajnim događajima širom Kanbere.

Niko bolje od mladosti i ne može da nas predstavi široj australijskoj zajednici.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here