Tanjug
Siniša Mali

Ministar finansija u Vladi Srbije Siniša Mali i guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastali su se u Vašingtonu, na kraju trodnevnog učešća na prolećnom zasedanju Međunarodnog monetarnog fonda i Grupacije Svetske banke, sa direktorkom MMF-a Kristalinom Georgijevom.

Mali je istakao da će Srbija produžiti sporazum sa tom međunarodnom finansijskom institucijom na još najmanje dve godine.

– Nama sporazum sa MMF-om ističe krajem ove godine, dogovorili smo da ćemo ga produžiti na još najmanje dve godine. Dakle, time pokazujemo da smo spremni da nastavimo sa reformama, što je poruka i građanima Srbije, ali takođe poruka i investitorima koji tek treba da dođu u našu zemlju – rekao je Siniša Mali.

Ministar je rekao da je na sastanku pozvao Georgijevu da dođe u Srbiju i da bi do te posete moglo da dođe ove godine.

– Velika čast bi bila za nas da prvi čovek MMF-a – najvažnije, najznačajnije i najveće finansijske institucije na svetu dođe u Srbiju. Ako to bude ove godine, biće sjajna vest za sve nas. Mi ćemo se potruditi, naravno, da je ubedimo da dođe ove godine – dodao je Mali.

2 COMMENTS

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

  2. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U BRICS! ZIVELA BRICS! ZIVELA RUSSIA! ZIVELA SRBIJA, BRICS SRBIJA, ZIVELA UNIJA BRICS SA SRBIJOM U NJOJ. BRICS SRBIJA, KONACNO SVOJA NA SVOME MEDU SVOJIMA.
    ONI KOJI NE VOLE ISTOK TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO STO CE ZAPAD PODRZATI MENJAJUCI RUBLJE I JUANE U EVRE I DOLLARA I TRAZITI POSAO U AMERICI I EU I NARAVNO U ALBANIJI. A SVE OSTALO LOSE ISTOKU, MENJATI ZA BOLJE ZAPADNO. I SRBIJA JE NAJBOLJE DA OSTANE NA DINAR. STO CE SE U BUDUCNOSTI SIGURNO I DOGODIGI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here