B. Đorđević
Nastup uz specijalne goste: Mališani Štramplice i maskote očarali publiku

Proslavu Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u Ambasadi Republike Srbije u Berlinu, o kojoj su “Vesti” već pisale, posebno su ulepšali mališani koji se druže u igraonici Štramplica koju vode Jasmina Drinjak Malogajski i Radmila Milovanović. Atmosfera je kulminirala dečjom razdraganošću u okviru scenskog nastupa Štramplice, koji je obogaćen i učešćem dve maskote medvedića, junaka crtanih filmova. U mede su se vešto prerušili Slobodan i Sanja Ostojić.

– Drago nam je da smo prisustvovali proslavi u Ambasadi, a još više što smo učestvovali u programu Štramplice. Uživali smo zabavljajući decu kao maskote u kostimima dva medvedića. To nam nije glavni posao, ali smo nedavno to otkrili kao dodatnu mogućnost zarade, u čemu i sami mnogo uživamo. Naručili smo već veći broj kostima popularnih junaka iz sveta dečjih stripova i crtanih filmova koji su izrađeni u Srbiji. Deci je to vrlo zabavno, a odnedavno smo se odlučili za saradnju sa Štramplicom – priča Slobodan.

Sanja dodaje da su uživali u programu igrajući se sa decom.

– Veoma je interesantno koliko se deca obraduju našim maskotama, neka čak poveruju da smo pravi medvedi pa se malo u početku i plaše. Često nas pozivaju da uveselimo rođendane, slavlja i druge manifestacije. Do rođenja sina Stefana radila sam kao menadžer firme koja prodaje veš u čuvenoj robnoj kući KaDeVe u centru zapadnog Berlina, a sada sam zaokupljena Stefanom.

Aktivnosti Štramplice za najmlađe redovno se održavaju u prostorijama Centralnog saveta Srba u Nemačkoj, smeštenim u centru Berlina.

Bez kostima: Slobodan i Sanja Ostojić

Čekaju Stefana

Slobodan kaže da je desetomesečni sin Stefan trenutno kod bake u Beogradu.

– Za neki dan će opet biti ovde sa nama i čim prohoda učlanićemo ga u Štramplicu kod Jace i Rade. Ja inače radim u našem restoranu u Šenefeldu, šest dana u nedelji. Živeli smo prvobitno u Ulmu, gde smo proveli tri godine, a od pre dve godine smo u Berlinu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here