EPA-EFE/Andy Rain

Malta želi da joj bude vraćen zub jedne praistorijske vrste ajkule koji je čuveni britanski prirodnjak i dokumentarista Dejvid Atenboro pre više decenija pronašao u toj ostrvskoj zemlji i nedavno ga poklonio britanskom princu Džordžu.

Objavljujući vest o poklonu, kraljevska Kensingtonska palata u Londonu u subotu je saopštila da ga je sedmogodišnji princ primio od Atenboroua prilikom privatne projekcije njegovog novog dokumentarca, upriličene za članove britanske kraljevske porodice, navodi Rojters.

Zub megalodona, izumrle džinovske vrste ajkule, Atenboro je na Malti pronašao tokom letovanja na kojem je sa porodicom bio krajem 1960-ih.

Zub se nalazio u mekom krečnjaku, a veruje se da je star oko 23 miliona godina.

Ministar kulture Malte Hose Herera izjavio je da bi zub, kao značajan deo prirodnog nasleđa Malte, trebalo da bude izložen u nekom od muzeja u toj zemlji i najavio da će pokrenuti inicijativu da taj predmet bude vraćen tamo odakle je odnet.

Malta je do 1964. godine bila britanska kolonija.

1 COMMENT

  1. Па они кад би све вратило што су однели из других земаља њима неби остало ништа.хиљадана година пљачкају по свету и довлаче на своје острво.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here