EPA/STR
Zoran Mamić

Zoran Mamić, bivši šef stručnog štaba zagrebačkog Dinama i brat nekada prvog čoveka tog fudbalskog kluba Zdravka Mamića, kome je Vrhovni sud u Zagrebu potvrdio kaznu zatvora od 4,8 godina zatvora, traži da je služi u Bosni i Hercegovini, gde se trenutno nalazi.

Zoran Mamić je dobio poziv da se 26. aprila javi zbog izdržavanje kazne, kada je trebalo da dobije i datum kada mora da ode u zatvoru.

Mamić, mlađi je, kako prenosi hrvatski portal Dnevnik zatrašio da izvršenje kazne bude sprovedeno na području BiH, čije državljanstvo ima.

Zoran Mamić je danas saopštio, a u cilju izbegavanja bilo kakvih medijskih spekulacija i neproverenih informacija vezane za njegov pravni status, da je danas naldežnom Županijskom sudu u Zagrebu podneo Molbu za ustupanje izvršenja kazne Bosni i Hercegovini.

U saopštenju dodaje da je taj njegov zahtev, odnosno molba zasnovan na zakonima obeju država i na međunarodnim konvencijama koje tretiraju ovo pravno područje.

O svemu je dodaje obavestio i nadležno Ministarstvo pravde BIH, a nadležnom ministru je dostavio i sve potrebne podatke o svom prebivalištu i nedvosmislenu spremnost da se podvrgne zakonima te zemlje.

Inače, u BiH se nalazi i njegov brat Zdravko Mamić, koji se pre izricanja prvostepene presude sklonio u tu zemlju kako bi izbegao zatvorsku kaznu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here