EPA/Boris Pejović
Medojević, Mandić i Knežević

Mandatar Zdravko Krivokapić je, na današnjem sastanku sa liderima pobedničkih koalicija, ponudio da ekspertska vlada koju će predvoditi traje od 200 dana do najviše godinu, saopštio je jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić.

Mandić je za RTCG poručio da se na današnji dan, predstavnici nove većine u parlamentu i mandatar, iz obaveze prema mitropolitu Amfilohiju, nisu mogli sastati, a da ne postignu neki dogovor.

– Ponosan sam što smo uspeli da nađemo neko rešenje koje će omogućiti da Crna Gora dobije Vladu. To rešenje nije onako kako smo zamišljali mi iz DF-a, ali je važno da građani znaju da će uskoro biti konstituisana Vlada, da će biti sastavljena od 12 ministarstava i mandatara kao predsednika. Ministri će biti nestranačke ličnosti, neće pripadati nijednoj stranci – rekao je Mandić.

On je rekao da će vlada biti reformska, kao i da je mandatar predložio da traje 200 dana, ili najviše godinu, a treba da pripremi prve fer i slobodne izbore.

– Onda se ide na nove parlamentarne izbore, jer ćemo imati ambijent u kojem će svakako svi moći slobodno da se izjasne – kazao je Mandić.

Medojević: Krivokapić svu odgovornost preuzeo na sebe

Svu odgovornost za stanje u zemlji preuzeo je mandatar Zdravko Krivokapić, saopštio je večeras Nebojša Medojević, predsednik Pokreta za promene (PzP).

– Posle dva meseca zamlaćivanja, grafikona, algoritama, raspodele resora partijama, usaglašavanja i medijskih prepucavanja, Krivokapić je konačno saopštio ono što sam ja znao još pre dva meseca. Hoće vladu bez političara. Priča o nepodobnosti nas trojice je bila obična laž. Kao što sam više puta izjavljivao. Nismo sporni nas trojica. Nego svi političari su sporni – napisao je Medojević na Fejsbuku.

On je dodao da neformalni centri moći žele da vladaju bez demokratske provere na izborima.

– Prvi put u istoriji parlamentarne demokratije, Vladu će sačinjavati neki nepoznati ljudi za koje niko nije glasao. Mi smo pokazali da nas fotelje ne zanimaju, ali nas zanimaju reforme, a još nismo videli bilo kakav program niti plan reformi. Krivokapić je danas rekao da želi prelaznu Vladu sa ograničenim mandatom od 200 dana i da mu je cilj stvaranje uslova za fer izbore i demontažu sistema. To nisu samo reči jer podrazumeva temeljne i radikalne političke reforme, o kojima Krivokapić još nije progovorio ni reč. Ako ostane pri ovoj varijanti Vlade oročenoj na 200 dana koja će biti prelazna Vlada za organizovanje prvih fer i slobodnih izbora, onda će nas morati obavestiti o planu reformi – naveo je Medojević.

On je poručio i da je tražio da im Krivokapić dostavi ciljeve u prioritete Vlade, spisak ministara i i Program rada Vlade i da im preciizira koliko će trajati mandat Vlade.

– On je rekao da traži 200 dana. Ja sam rekao da će PzP podržati svaku Vladu bez DPS. Ovo je manjinska Vlada koja će biti slaba i oko svake odluke trebaće da pregovara o većini. Ovaka Vlada će stalno biti između čekića i nakovnja, jer su očekivanja naroda ogromna – naveo je Medojević.

2 COMMENTS

  1. Ovo je sasvim pogrešno. Za koga će narod glasati na sledećim izborima, koga da kuda a koga da fale i kome će ti eksperti odgovarati. Kakav vam je prešednik države biće vam takva i vlada.Nema logike nikakve.

  2. Nije pogresno. Kamo srece da je tsko i kod nas u Srbiji.
    Cilj glasanja i ovih izbora nije bio ZA nekog nego PROTIV Mila i DPS-a. A tek ovi sledeci izbori, slobodni, bice definisanje ko je za koga i za sta…

  3. Jasan plan Krivokapica,a to je demontaza postojeceg sistema.Konacno da shvatimo da nam je sistem postavljen naopako.Da imamo pogresan sistem odnosno nismo sistem promijenili ima 100 godina.Ako uspijemo da promijenimo sistem tek tada mozemo da idemo naprijed to je moje misljenje bilo mnogo prije nego je to Zdravko predlozio.Tek kada promijenimo sistem tada mozemo da imamo normalne,slobodne i demokratske promjene.Zato ce po meni najzasluzniji za te promjene biti upravo neki dan preminuli Mitropolit Amfilohije “Slava mu i hvala”Nadam se takvim promjenama i u Republici Srpskoj jer se moramo da vratimo duhovnosto jer duhovnost je put svakog napredka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here