Mandžukić doneo Atletiku superkup!

0

 

Mario Mandžukić proslavlja pobednički gol
 

Ode Dijego Forlan, eto ga Radamel Falkao. Ode Radamel Falkao, eto ga Dijego Kosta. Ode Dijego Kosta, eto ga Mario Mandžukić. 

 

Sve dok ima reda, plana i sjajnog trenerskog njuha Dijega Čola Simeonea, Atletiko Madrid ne mora da brine za budućnost. Tako je i u borbi za prvi trofej u sezoni argentinski stručnjak pokazao da je napravio sjajan posao kad je zamenu za novog špica Čelsija pronašao u liku hrvatskog reprezentativca, čija je minijatura donela Jorganžijama Superkup Španije.

 

Novajlija iz Bajerna je maltene u prvom „poštenom“ kontaktu sa loptom presudio Real Madridu i u vitrine stadiona Visente Kalderon uneo prvi trofej u novoj sezoni, jer je u drugom minutu pokazao da mu je malo vremena i prostora potrebno da iskoristi šansu. Njegova minijatura razgalila je navijače Atletika i makar malo smanjio bol zbog izgubljenog finala Lige šampiona protiv istog protivnika u Lisabonu – 1:0 (prvi meč 1:1).

 

Prvenac hrvatskog reprezentativca izazvao je euforiju na tribinama Kalderona i najavio trenutak istorije gradskog derbija: prvi put otkako deceniju i po čuva gol Reala Iker Kasiljas izgubio meč od Atletika kao starter. Pre ovog susreta imao je skor od 21 pobede i sedam remija, ali je Mandžukićev projektil izbrisao nulu iz kolone poraza i najavio veče velikog slavlja crveno-belih.

Osim tog pogotka, Atletiko je imao još nekoliko sjajnih prilika, preko Kokea i Raula Garsije, koji je pogodio prečku početkom drugog poluvremena, mada bi pošteno bilo priznati da je i Real zaslužio makar izjednačenje, jer je tokom prvog dela igrao, stvarao prilike i propuštao ih (naročito Džejms Rodrigez) a u drugom Anćelotiju nije pomoglo ni uvođenje rovitog Kristijana Ronalda, umesto Tonija Krosa, iako je tad igra Reala delovala daleko ozbiljnije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here