EPA
Ruska mornarica

Počele su vojne vežbe ruske Crnomorske flote, u kojima učestvuje više od 20 brodova, saopštila je pres-služba flote.

„Grupe brodova Crnomorske flote izašle su na more u skladu sa planom za borbenu obuku snaga flote“, navedeno je u saopštenju.

Na vežbama učestvuje preko 20 brodova. Među njima su fregata „Admiral Esen“, stražarski brod „Pitlivi“, patrolni brod „Dmitrij Rogačov“, mali raketni brodovi „Orehovo-Zujevo“ i „Ingušetija“, kao i veliki desantni brodovi „Cezar Kunikov“ i Saratov“.

U okviru vežbi planirane su obuke vođenja pomorske borbe, protivvazduhoplovne i protivdiverzione odbrane, uništavanja morskih i priobalnih ciljeva. Predviđeno je i da posade vežbaju zaštitu broda prilikom stajanja na nezaštićenom putu i ​​eliminisanju uslovnog požara ili rupe.

U manevrima takođe učestvuju avioni i helikopteri pomorske avijacije i protivvazduhoplovne odbrane Crnomorske flote.

Na severozapadu Crnog mora su, u međuvremenu, završene međunarodne NATO vežbe „Morski povetarac 2020“.  S tim u vezi, pres-služba Ministarstva odbrane Ukrajine saopštila je ranije da su svi zadaci manevara u potpunosti ispunjeni.

Prema navodima pres-službe, u vežbama je učestvovalo oko dve hiljade vojnika iz Ukrajine, SAD, Bugarske, Gruzije, Norveške, Rumunije, Turske i Španije, više od 20 brodova, kao i avioni, helikopteri i slično.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here