Aleksandar Letić

Specijalno za novi film Dragana Bjelogrlića “Čuvari formule”, kreativnu muzičku sinergiju ujedinili su Konstrakta i Manjifiko koji zajednički potpisuju pesmu “Put”.

Ova numera posebno je rađena za potrebe filma, i publika će premijerno moći da je čuje na festivalima u Lokarnu i Sarajevu, gde je ovaj film uvršten u glavne programe festivala.

– To je bila Bjelina ideja, da spoji Manjifika i mene za završnu pesmu na filmu. Zahvalna sam mu na toj prilici da radim sa Manjifikom. Pesma izlazi iz pop forme i podređena je filmu, ali ima neku svoju samostalnost. Inače ne slušam pesme koje pevam, ali ova mi je na listi – izjavila je Konstrakta.

Muzička numera “Put” na pravi način je inspirisana istinitom pričom o akcidentu u Vinči 1958. godine i ljudskim sudbinama koje su dočarane u ovoj filmskoj priči rađenoj po bestseleru Gorana Milašinovića “Slučaj Vinča”.

U naslovnim ulogama gledaćemo Radivoja Rašu Bukvića, kao i francuske glumce Aleksisa Manentija, Olivijea Bartelemija i Anu Sera. Direktora instituta Vinča Pavla Savića igraće Predrag Miki Manojlović, a šefa državne bezbednosti SFRJ Aleksandra Rankovića – Dragan Bjelogrlić. Uloge mladih jugoslovenskih naučnika reditelj je dodelio Jovanu Jovanoviću, Alisi Radaković i Ognjenu Mićoviću.

Film “Čuvari formule” će imati svetsku premijeru na jednom od najvećih evropskih filmskih festivala u Lokarnu 4. avgusta, a posle toga će biti prikazan 15. avgusta u okviru glavnog programa 29. Sarajevo Film Festivala.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here