Đ. Janković
Velika podrška: Ispraćaj Kikanovića

Na humanitarni maraton od Loznice do manastira Hilandar na Svetoj Gori Atos krenuo je Lozničanin Aleksandar Kikanović, a cilj mu je da animira svoje sugrađane kako bi prikupili 50.000 evra koliko je potrebno za lečenje u inostranstvu dvogodišnjeg Nikole Stakića iz Mačvanskog Prnjavora. 

Maratonac je na daleki put pošao od Crkve Vaznesenja Gospodnjeg na Lagatoru, a 918 kilometara do cilja planira da pretrči za 23 dana.
Kikanović se dobro pripremio i uveren je da će uspeti u svojoj nameri, a od sugrađana očekuje da ga podrže tako što će svoju humanost pokazati na delu i novčanim prilozima pomoći da akcija uspe.

– Odlučio sam na ovaj način skrenem pažnju na one kojima je pomoć potrebna, a ovoga puta to je mali Nikola. Svi koji su došli da me isprate mogli su već sada dati svoju pomoć, a u više ugostiteljskih objekata u gradu su postavljene kutije u koje se takođe može ubaciti novac za lečenje dečaka. To će moći da učine sve dok traje maraton, a trčaću svakoga dana u proseku po 40 kilometara tako da na Svetu Goru treba da stignem za 23 dana i verujem da ću uspeti u tome – rekao je on pred polazak.

Na startu trke za život došli su da ga podrže njegovi sugrađani kao i dečakov otac Darko koji se nada da će akcija uspeti. Od potrebnih 50.000 evra za transplantaciju matičnih ćelija do sada je sakupljeno 7.000 evra i on se nada da će Kikanovićev gest podstaći i druge humane ljude da se uključe i pomognu koliko mogu.

Lozničkom maratoncu predstoji da do prvih dana juna protrči kroz Srbiju, Makedoniju i Grčku do Hilandara.

– Žiro račun na koji se može uplatiti novac za lečenje Nikole Stakića otvoren je u Komercijalnoj banci na ime dečakovog oca Darko Stakić :205-9011007541834-80 – kaže humani loznički maratonac uveren da će uspeti da svojim trčanjem pomogne ozdravljenju malog Nikole.

Trčao i do Ostroga

Ovo je Kikanoviću drugi humanitarni maraton pošto je prošle godine trčao za bolesnu Dariju Petrović iz Banje Koviljače. Tada je išao od Loznice do Manastira Ostrog i posle devet dana je prevalio 340 kilometara i stigao do svetinje.

Podvig u Istri

U sklopu priprema nedavno je istrčao i svoj prvi profi maraton Sto milja Istre, odnosno deonicu od 167 kilometara koju je prešao za 30 i nešto sati, što skoro polovinu od 395 učesnika nije uspelo.

Izvor:
Đ. Janković

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here