EPA/Andy Rain
Endi Mari, Novak Đoković, Rodžer Federer, Rafael Nadal

Mnogo se poslednjih nedelja govori o činjenici da je Novak Đoković titulom na US openu “zacementirao” status najuspešnijeg tenisera u istoriji, a možda i više o reakcijama Rafaela Nadala povodOm Novakove 24. grend slem titule.

O Đokoviću je u superlativu govorio i njegov veliki rival, ali i prijatelj – Škot Endi Mari. Nekadašnji prvi igrač sveta uporedio je kraj karijera koje su imali Nadal i Federer sa onim što trenutno ostvaruje Đoković.

– Ono što je Novak postigao na US openu i tokom cele godine je neverovatno, da fizički to i dalje radi sa 36 godina je vrlo impresivno. Motivacija i želja koju donosi zaista su neverovatni, briljantni. Rodžer i Rafa su imali duge karijere, ali nijedan od njih nije u ovoj fazi karijere igrao kao Novak tako konstantno – izjavio je Endi Mari, trenutno 41. igrač ATP liste.

Mari trenutno nastupa na ATP turniru u Džuhaiju, a u drugom kolu očekuje ga duel sa Aslanom Karacevom. Đoković, po sveMu sudeći, neće igrati do kraja oktobra posle uspešnog nastupa sa reprezentacijom Srbije na Dejvis kupu u Valensiji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here