Endi Mari je ostvario pobedu u Kvinsu posle pet godina pošto je na startu turnira u Londonu bio bolji od Francuza Benoe Pera sa 2:0 (6:3, 6:2).

Ovo mu je bio prvi takmičarski meč u singlu još od marta i čini se da je prilično dobro spreman za Vimbldon koji startuje 28. juna.

Posle velikih problema sa povredama proteklih godina, teniser iz Škotske pokušava da se vrati na najviši nivo i ovo je novi početak.

U početnom setu bio mu je dovoljan brejk u četvrtom gemu, da bi u drugom napravio dva, u petom i sedmom posle čega je servisom overio pobedu.

– Ovo mi je prvi meč na travi posle tri godine, igrao sam svega tri ili četiri seta na treningu pre ovoga, tako da nisam znao kako ću igrati i kako ću se osećati. Za prvi meč mislim da je bilo dobro. Volim da igram tenis – poručio je Mari.

Kaže da je najvažnije da opet može da igra.

– Takmičenje na turnirima je stvar zbog koje ulažete tako mnogo rada i napora. Poslednjih nekoliko godina, nisam mogao da igram koliko sam želeo, tako da je sjajno to što sam opet ovde i što mogu da se takmičim – dodao je Endi.

Njega u narednoj rundi očekuje duel sa Italijanom Mateom Beretinijem koji je sa 7:6 (5), 7:6 (4) pobedio sunarodnika Stefana Travalju.

“Biće to sjajan tenis za mene. On je vrhunski igrač i nosilac posle dobrog nastupa na Rolan Garosu. Moraću da igram i bolje nego danas ako želim da ga pobedim”, zaključio je Mari.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here