Foto: Tanjug/AP
Aleksandar Zverev

Saša Zverev je prošao u treće kolo Indijan Velsa posle pobede nad Džensonom Bruksbijem 2:1. Po setovima je bilo 6:4, 3:6 i 6:1. Endi Mari je uspeo takođe u tri seta i za tri sata igre da dobije Karosa Alkarasa.

Endi Mari je u svaki set protiv mladog Alkarasa uložio sat vremena igre. Prvi set je dobio Španac 7:5 i to iako je Endi imao prednost 3:1 i čak četiri brejk šanse u petom gemu. Ipak nije ih iskoristio pa je ubrzo Karlos napravio ribrejk. Kasnije je Mari imao još jednu brejk priliku i to na set lopti, ali je Alkaras i to spasio pa i sam oduzeo servis protivniku. Dobio je potom prvi set 7:5.

Mari je u drugom setu najpre spašavao čak četiri brejk prilike da bi i sam napravio brejk posle čega je poveo 5:2. Tako se situacija u drugom setu okrenula, pa je Alkaras trošio šanse da oduzme servis protivniku, a Mari je pravio brejkove. Taj deo meča je Škot dobio 6:3.

Treći set počinje brejkom za Marija, a još jedan je napravio za vođstvo 4:1. Tako je dobio treći set 6:2 i posle više od tri sata igre on je prošao u šesnaestinu finala. Tamo će mu rival biti Saša Zverev.

On je takođe morao kroz tri seta do trećeg kola. Bruksbi u prvom setu nije bio preveliki problem jer je Saša odmah napravio brejk i tu prednost je zadržao do kraja seta koji se završio 6:4. Drugi set je počeo identično, brejkom za Nemca ali je Amerikanac odmah i uzvratio. Potom je iskoristio brejk šansu u šestom gemu, poveo je 5:2 i zadržao tu prednost za 1:1 u setovima. Ipak odlučujući set nije bio nikakav problem za Zvereva jer ga je uz dva brejka dobio 6:1.

Karenjo Busta je dobio Ekvadorca Gomesa 6:1 i 6:4, dok je Alberto Ramos Vinjolas lako izašao na kraj sa polufinalistom US Opena Ože Alijasimom. Bilo je 6:4 i 6:2.

Garin je dobio Eskobeda takođe u dva seta 7:5 i 6:2.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here