commoswikipedia.org/The Russian Presidential Press and Information Office
Marin Le Pen

Govoreći protiv povratka Rusije učešću u formatu G8, evropski političari stvaraju apsurdnu parodiju na Hladni rat, izjavila je liderka partije Nacionalno ujedinjenje i članica Odbora za međunarodne poslove francuskog parlamentaMarin Le Pen.

– Suprotstavljajući se povratku Rusije u novu G8, Evropska unija nam pokazuje apsurdnu parodiju na Hladni rat – napisala je Le Penova na svom nalogu na Tviteru.

Ona je dodala da je antiruska ideologija ostatak iz prošlosti koja ne samo da ne odgovara interesima evropskih zemalja, već im nanosi štetu.

Ranije se Donald Tramp složio sa predlogom francuskog predsednika Emanuela Makrona da pozove Rusiju na samit G7 2020. godine u Sjedinjenim Američkim Državama. Očekuje se da će Tramp ovo pitanje pokrenuti na samitu G7 u Bijaricu. Sa svoje strane, predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da Rusija smatra sve kontakte sa zemljama G7 korisnim i da ne isključuje obnavljanje formata G8.

Međutim, britanski premijer Boris Džonson obećao je da će se London usprotiviti povratku Rusije u G8. Takođe, viši izvor u strukturama Evropske unije izjavio je za Sputnjik da se EU protivi povratku Moskve u format G8 „sve dok se ne otklone razlozi koji su doveli do njenog isključivanja“.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here