Marko Čadež: Za dijasporu važno da može da čita “Vesti”

0
Tanjug
Marko Čadež

– “Vesti” su od početka, dok su se samo kao ideja rađale i razvijale, imale misiju da približe i povežu maticu i dijasporu. Od ideje do dela nije prošlo mnogo vremena, a evo proletelo je već dve i po decenije uspešnog druženja naše dijaspore i matice – rekao je povodom našeg jubileja Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije.

To mogu da posvedočim zato što i za sebe, bez ustezanja, mogu da kažem da sam “dete ‘Vesti'”. Ne samo zato što je moj otac Zoran Čadež bio prvi glavni urednik ove novine, već zato što sam i sam sarađivao u njima, učeći se novinarskom poslu u ovoj redakciji u kojoj je sve bilo podređeno čitaocima u rasejanju.

“Vesti” i dalje imaju istu misiju – da informišu dijasporu o brojnim događajima iz zemlje i okruženja, ali sada sa “zadatkom više”, da tu istu našu dijasporu upoznaju kako je i koliko je Srbija, napokon, postala dobro i sigurno mesto za uspešne investicije.

Privredna komora Srbije već čini sve kako bi se naši ljudi što podrobnije i preciznije informisali o svemu, a uveren sam da će nam uz vašu pomoć to ići još bolje i brže. Uredništvu, novinarima i vlasnicima “Vesti” od srca želim sve najbolje povodom ovako značajnog jubileja. Takođe čestitam i vernim čitaocima “Vesti” što su svoje poverenje poklonili “borcima” za istinito informisanje jer ovo je i njihov jubilej, a rekao bih i naš zajednički uspeh i u to ime želim “Vestima” da istraju u svom teškom, ali i slatkom pregalaštvu – negovanju istine! Srećno i dugovečno!

Izvor:
Vestionline

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here