Marko nije ušao u odborničke klupe

0

Kandidat srpskog porekla Socijaldemokratske partije Austrije (SPO) na gradskim izborima u Salcburgu Marko Jestratijević nije ušao u gradsku skupštinu. Posle prebrojavanja glasova postalo je jasno da je turski kandidat Osman Gines skupio dovoljno glasova da bude član gradske skupštine u idućem mandatu.
"Želim da zahvalim svima na praćenju moje kampanje i podršci koju ste mi pružili, posebno vama koji ste izašli na glasanje. Predstoji nam još mnogo rada, angažovanja i svesti ako želimo nešto da promenimo i zauzmemo bolje mesto u društvu i gradu u kome živimo. Sada treba da se svi zapitamo šta u stvari hoćemo i kako mislimo da nam bude bolje", poručio je on posle izbora, na kojima je SPO pobedila.
Za ulazak u odborničke klupe bilo je potrebno oko 1.400 glasova.
Jestratijević je naveo da bi "fudbalskim rečnikom" to značilo da je Turska nadigrala Srbiju rezultatom od 12:1, kao i da je Turska pobedila kandidate sa prostora bivše Jugoslavije sa 3:1.
"Ovde bi mogli još da dodamo da je Turska prvu utakmicu igrala sa tri isključena igrača, a u drugoj joj je bilo dovoljno 4 igrača da pobedi tim sa 11 igrača, što otprilike predstavlja odnos broja glasača i onih koji su stvarno to pravo iskoristili", konstatovao je Jestratijević na svom Fejsbuk profilu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here