Trofejni član basket tri na tri sastava Srbije imaće ekskluzivnu priliku da nosi trobojku na otvaranju Evropskih igara u Minsku: 

– Velika je čast nositi zastavu i zahvalio bih se ljudima koji su prepoznali rad federacije i naše uspehe. Šest godina donosimo uglavnom zlatne medalje sa evropskih i svetskih prvenstava.

Ždero duže vreme provodi van terena, jer se zaceljuju povrede. Tvrdi da se trenutno odlično oseća i da je potpuno spreman:

– Prve dve godine sam imao ozbiljnu povredu skočnog zgloba što se odrazilo i prošle godine na moje igranje, ali tim ljudi sa kojim sarađujem tokom poravka je uradio odličan posao. Osećam se najbolje od kad sam počeo da se bavim ovim sportom. Zahvalio bih se Peđi Kamasiju i Danilu Lukiću koji su mi pomogli da prebrodimo te teške trenutke.

Bek Nov Sad Al-Vahde je sve u karijeri na ekipnom i reprezentativnom nivou osvojio uz Dušana Domovića-Buluta, Dejan Majstorovića i Marka Savića. Na prošlim Evropskim igrama su se domogli brozne. Sada će Ždero biti “uljez” u trojvu Zemuna Lazar Rašić-Marko Dugošija-Nikola Vuković:

– Dobro se poznajemo sa ekipom Zemuna. Pre tri godine smo imali zajedničke pripreme, tako da se preplićemo od kada su počeli ozbiljnije da se bave basketom tri na tri, kako kroz turnire tako kroz sparing treninge. Neće biti problem da se jedan igrač prilagodi sistemu trojice. Primer je i Stefan Stojačić koji se priključio ekipi Novog Sada, okosnici reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu prošle godine – ističe Ždero i nastavlja sa navođenjem glavnih konkurenata za zlato:

– Biće ekipa koje se bave basketom već duže vreme. Neće biti uključivanja nekih novih igrača iz “pet na pet”. Istakao bih Holandiju, koju predstavlja Amsterdam, Francuska, Ventpils će predstavljati Letoniju, dok će naš glavni konkurent Riga biti na Svetskom prvenstvu.

Trostrukog svetskog i jednom evropskog šampiona raduje forma njegovih saigrača iz Nvog Sada, iako utakmice mora da gleda sa strane, dok se potpuno ne oporavi:

– Jako dobar početak sezone. Ostali smo fokusirani na EP, SP i OI. Napravili smo dobar ritam i dobre izmene za igrače koji se osećaju nespremno za određeni turnir. Sve zarad OI.

Novosašani su u “srpskoj Atini” pobedili američki Harlem u finalu čelendžera neverovatnom trojkom centra Tomaša Ivoševeva u padu iz kornera. Ždero je sa nama podelio reakcije posle prolaska lopte kroz mrežicu:

– Bio sam kraj terena, mislim da sam bio mešu prvima koji su uleteli iako to baš i nije dozvoljeno. Nisam mogao da se oskontrolišem. Toma je došao iz Mađarske, igra za za njihovu reprezentaciju. Inače je iz mesta blizu Novog Sada. Znamo se od 2012. kad smo počeli da igramo zajedno. Zaista je neverovatan događaj da se na taj način završi turnir baš u Novom Sadu.

Evropske igre počinju 21. juna i traju do 30. juna.

Izvor:
F.Rodić

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here