EPA
Premijer Crne Gore Duško Marković

Crnogorski premijer Duško Marković izjavio je danas u Danilovgradu, na centralnoj proslavi povodom Dana državnosti Crne Gore i Dana ustanka crnogorskog naroda, da dva 13. jula iz istorije Crne Gore simbolizuju njeno trajanje i ocenio da su oni putokaz ka svetlom datumu – 21. maju 2006. godine, datumu održavanja referenduma o nezavisnosti.

RTCG prenosi da je Marković kazao da je na ogromnoj žrtvi predaka izniklo cveće za sadašnje pokoljenje Crnogoraca, iznevši tvrdnju da “nikada u svojoj istoriji Crna Gora nije bila stabilnija, prosperitetnija i uvaženija među svetskim narodima i državama”.

On je potom naveo da se ne sme bežati od istorijskih činjenica.

– I danas ima onih koji su spremni da služe tuđim interesima, da crnogorsku nezavisnost vide kao prolaznu epohu do povratka pod tuđe skute. Danas se ne delimo na partizane i četnike već na one koji brane pravo Crne Gore da sama odlučuje i one koji je vide kao nečiji privezak i parče tuđe teritorije – poručio je Marković.

On je kazao i da će država crkveno pitanje rešiti demokratski na osnovu Ustava, zakona, a ne, kako je rekao, ničijom voljom i dekretom.

– Nećemo taj teret ostavljati generacijama koje dolaze. Zato u današnjoj Crnoj Gori nijedna crkva neće pisati zakone, već će morati, kao i svi drugi, da poštuje one zakone koje donosi demokratski izabrana vlast. Dakle crkvi božiji zakoni, Vladi i Parlamentu zemaljski – naveo je Marković.

3 COMMENTS

  1. Da li je moguce da vec 30 godina svi vi pseudo politicari eksjugoslovenskih drzava parazitirate na jednoj te istoj konfliktofilnoj i vazda rezeceoj retorici. A sa kime se to navodno sporite i svadjate i kome pretite, to da pitamo Sv Haralampija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here