youtube.com/ Al Jazeera Balkans
Skupština Srbije

U vladi sedi najmanje pet ministara koj ne zaslužuju ni kafu u njoj da popiju, izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

– To ću da kažem i u Skupštini Srbije i da ih pitam – dokle ćete da se krijete iza nekog drugog, šta ste uradili, šta piše u vasem izvestaju o radu – rekao je Markovć za današnje „Novosti“.

Upitan na koje ministre misli, on je rekao: „Mislim na koga mislim. Neko voli da se kinđuri i da se slika“.

Na konstataciju da je, kad se pomene slikanje, asocijacija ministarka Zorana Mihajlović, Marković kaže da ne misli na nju i ističe da ona ima „muški“ rezultat.

Povodom najave bojkota izbora od strane opozicije, Marković kaže da njima nije problem vlast ni Aleksandar Vučić, već da se međusobno ucenjuju.

– Opozicicija van parlamenta ucenjuje partije u parlamentu da izađu iz Skupštine. Oni to moraju da prihvate jer ne mogu da pređu cenzus sami. I tako sve ukrug. Najveći problem kod njih je ko će pod kojim brojem na listi, jer se mandati dodeljuju po redosledu – rekao je on.

Na pitanje da li bi, ukoliko predsednica vlade Ana Brnabić ponovo bude kandidat za premijerku, glasao za nju, Marković kaže da ne razmišlja o tome dodajući da misli da premijer treba da bude Ivica Dačić.

Govoreći o rešenju za Kosovo, Marković kaže da je za njega prihvatljivo ono koje je u interesu Srbije i da je siguran da „Vučić neće zloupotrebiti interes“ te da je najvažnija bezbednost Srba.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime