Vesti
Dobio pohvalu Nadzornog odbora: Luka Marković

Luka Marković, predsednik Zajednice srpskih klubova u Beču raspustio je Predsedništvo ove krovne organizacije i odlučio da sazove vanrednu izbornu skupštinu.

On je istakao da želi da mu skupština, na kojoj će biti zastupljeni svi klubovi pri Zajednici,
ukaže poverenje. Takvoj odluci prethodio je sastanak Nadzornog odbor Zajednice i Markovića, na kojem je odbor proverio dosadašnji rad organizacije. Do sastanka je došlo zbog optužbi tri kluba da je prekršen Statut Zajednice. Posle toga je održana sednica Predsedništva, na kojoj je Nadzorni odbor izneo svoju analizu.

Nadzorni odbor je, kako je saopšteno, pohvalio rad predsednika i Zajednice u prethodnom periodu. Jednoglasno su odbačene optužbe iznete na račun Luke Markovića i Zajednice od strane tri člana Predsedništva, to jest tri kluba.

– Srećan sam i ponosan zbog ocene Nadzornog odbora čijem čelu je nekadašnji dugogodišnji predsednik Zajednice Mićo Đekić, a u tom telu se nalaze još Milorad Mateović i Cica Rajković iz kluba Jedinstvo. Ipak, zbog nastale situacije i neslaganja tri kluba odlučio sam da raspustim Predsedništvo i sazovem vanrednu skupštinu Zajednice – kazao je Marković.

On navodi da je wegovu odluku podržalo sedam klubova.

– Zbog svima već poznate situacije u vezi sa pandemijom koronavirusa, skupština će biti održana dve nedelje nakon što nam zakon o pandemiji to bude dozvolio, odnosno kada bude dozvoljeno okupljanje – objasnio je Marković.

On je istakao da na skupštini, na kojoj će biti zastupljeni svi klubovi pri Zajednici, trebalo bi da se na demokratski način odluči da li žele da nastave putem kojim su krenuli time što će mu ukazati poverenje.

– Mi smo zajednica svih Srba u Beču, nezavisno sa koje teritorije smo poreklom i zbog toga se protivim željama pojedinih klubova da novi predsednik bude isključivo neko iz Srbije. Smatram da je takav stav pogrešan i sa sigurnošću neću podržati i zastupati. Svi smo mi Srbi i ne postoje bolji ili lošiji, manji ili veći Srbi – poručuje Marković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here