EPA/JULIEN WARNAND
Ministar inostranih poslova Nemačke Hajko Mas

Ministar inostranih poslova Nemačke Hajko Mas najavio je danas da će Ministarstvo spoljnih poslova povećati svoje kapacitete u obradi viza i digitalizovati postupak u cilju smanjenja nedostatka stručne radne snage.

Mas je, u saopštenju, povodom konferencije nemačke vlade o nedostaku stručne radne snage, ukazao da se time pokazuje koliko je Nemačka ozbiljna u nameri da ukloni problem nedostatka stručnjaka.

– Zajedno sa privredom želimo da stručnoj radnoj snazi omogućimo brz i nebirokratski put ka Nemačkoj. Ministarstvo će povećati svoje kapacitete u obradi viza, te će i postupak za dobijanje viza digitalizovati – objasnio je on.

1 COMMENT

  1. Najpre zaposlite milione svojih ljudi. Uveli ste metodu vaseg gazde i zaposljavate narod na pola dana, svi su zaposleni ali ne mogu platiti racune. Moraju da rade u bescenje i na vise mesta, da bi opstali. A bogati to koriste i postaju sve bogatiji. Tako osvajate svet. Sad i migranti stoje u sluzbi kapitala. Sefovi firmi su trljali ruke kad su izbeglice pocele da dolaze. Mislili su da ce dobiti jeftinu radnu snagu, ali se ispostavilo da izbeglice vise vole da otimaju kamione i gaze gradjane po vasarima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here