EPA
Ukrajinski vojnici

Neuspeh kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine mogao bi da dovede do toga da Kijev izgubi značajan deo teritorija, napisao je vlasnik “Tvitera” Ilon Mask na društvenim mrežama.

“U slučaju da ukrajinska kontraofanziva bude neuspešna i pretrpi velike gubitke, ruske jedinice bi tokom kontranapada mogle da osvoje još više teritorija”, tvrdi on.

Mask smatra da upravo ta činjenica sprečava Oružane snage Ukrajine da izvedu kontraofanzivu velikih razmera. Veruje da bi Rusija pobedila u ratu zbog značajne nadmoći u broju vojnika.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, ukrajinska vojska od 4. juna preduzima bezuspešne pokušaje ofanzive. Sekretar Saveta bezbednosti RF Nikolaj Patrušev je 22. juna izjavio da je ukrajinska vojska izgubila od početka kontraofanzive više od 13.000 vojnika.

2 COMMENTS

  1. Hahahahahaha, Mask i vojna strategija. Nema gde se taj covek ne petlja? I to preko Twitera koji je u zescoj krizi. I da Vesti twiterovske eskapade vlasnika Twitera prenose – ??? Jako cudno za novine koje zele da opstanu na trzistu?

  2. Radovan III i vojna strategija….
    Zvaćemo te MARGARIN jer se u sve mešaš.
    Idi čuvaj ovce,pametnije ti je.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here