EPA/Carina Johansen
Ilon Mask

Novi vlasnik Tvitera Ilon Mask počinje danas s masovnim otkazima, objavila je kompanija u mejlu poslanom dan ranije zaposlenima u toj društvenoj mreži.

– U nastojanju da postavimo zdrav put za Tviter, u petak ćemo proći kroz težak proces smanjenja naše globalne radne snage – navodi se u mejlu u koji je Rojters imao uvid.

I Njujork Tajms i Vašington post takođe su izvestili o otpuštanjima i citiraju interni mejll, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Protiv kompanije podneta je tužba zbog Maskovog plana o otpuštanju, javio je Blumberg, citirajući dokumente podnesene federalnom sudu u San Francisku, javio je Rojters.

Informacije o otkazima na Tviteru dolaze nakon nagađanja da će Mask otpustiti čak 50 posto radne snage ove društvene mreže, samo nekoliko dana nakon što je postao šef kompanije koju je kupio za 44 milijarde dolara.

To bi moglo da znači gubitak hiljade radnih mesta, budući da je kompanija krajem 2021. imala više od 7.000 zaposlenih.

Mask je već otpustio neke od direktora Tvitera odmah nakon preuzimanja kontrole nad kompanijom, uključujući izvršnog direktora Paraga Agrawala, šefa finansija Neda Segala i šeficu pravnih poslova i politike Vijaju Gade.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here