Foto: Tanjug/AP
Robert Levandovski

Lotar Mateus, legendarni fudbaler nemačke reprezentacije i dobitnik Zlatne lopte 1990. godine, kritikovao je ovogodišnju dodelu prestižne nagrade, odnosno činjenicu da je Lionel Mesi sedmi put u karijeri dobio najveće individualno nogometno priznanje.

– Iskreno, posle ovog izbora ja više ne razumijem svet. Uz sve dužno poštovanje prema Lionelu Mesiju, niko ovu nagradu ne zaslužuje više od Roberta Levandovskog. Frans Fudbal nije dodelio nagradu prošle godine, a samo zbog toga i sve što je Robert osvojio s Bajernom u 2020. godini, ona je trebala pripasti njemu – smatra Mateus.

Pored brojnih navijača koji kritikuju ovaj izbor, oglasio se i nekadašnji desni bek Francuske reprezentacije i kapiten Mančester junajteda, Patris Evra, još jedan je od mnogih razočaranih dodelama na Zlatnoj lopti.

Čitav fudbalski svet smatra da je učinjena velika nepravda što je Lionel Mesi dobio svoju rekordnu sedmu Zlatnu loptu, verujući da je ta nagrada trebalo da pripadne Robertu Levandovskom.

Ali, Evra je najviše razočaran izborom za najboljeg golmana, gde je nagrada otišla u ruke Đanluiđija Donarume, koji je sa Italijom bio prvak Evrope.

Evra je na svom Instagram profilu snimio video u kojem je kritikovao izbor novinara Frans fudbala, zbog toga što čuvar mreže Čelsija, Senegalac Eduard Mendi nije izabran za najboljeg golmana. Indirektno ih je optužio i za rasizam.

Mesi je nagradu osvojio sa 613 osvojenih bodova u glasanju, a Levandovski je bio drugi sa 580 bodova.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here