Matić se oglasio, potvrdio kraj reprezentativne karijere: Tačno je, odlazim, ali drugi put o tome…

0
EPA
Srpski fudbaler u dresu Mančestera

Sportske igre mladih (SIM) održane su danas u Vrelu kod Uba, rodnom mestu srpskog fudbalera Nemanje Matića ambasadora SIM, koji je svojim prisustvom uveličao spektakl i oduševio sve klince i oglasio se o reprezentaciji Srbije. 

Na prelepim terenima SC FK Vrelo Sport upriličeni suceremonija svečanog otvaranja Karavana radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih i turnir Coca-Cola kupa.

– Hvala svima što su se danas okupili, a pre svega našoj deci. Hvala i Sportskim igrama mladih što su odlučili da dođu u malo Vrelo. Ova organizacija je možda i jedina organizacija koja se trudi da promoviše prave vrednosti, koje je u ovo vreme veoma teško promovisati – izjavio je Matić.

Nemanja Matić se povlači iz reprezentacije Srbije!Opširnije ???https://www.vesti-online.com/nemanja-matic-se-povlaci-iz-reprezentacije-srbije/

Gepostet von Vesti-OnLine.com am Freitag, 28. August 2020

Fudbaler Mančester Junajteda istakao je da je ponosan na puno gostiju u Vrelu.

– Sportske igre mladih rastu iz dana u dan i puno ljudi zna za ovu organizaciju. Jako mi je drago što su uz mene u regionu uz Igre i Luka Modrić, Edin Džeko i mnogi drugi poznati sportisti. Svi mi se borimo za našu decu i njihovo lepo odrastanje. U narednih pet šest godina sam siguran da će uz region i cela Evropa znati za nas, za Sportske igre mladih – istakao je Matić.

Matić je kratko prokoomentarisao i odluku da ne nastupa za reprezentaciju:

– Da, odluka je definitivna. Neki drugi put ćemo više o tome, danas želim da se bavim samo Sportskim igrama mladih.

Ceremonija je realizovana u skladu sa merama Vlade Republike Srbije, i preporukama nacionalnog Kriznog štaba, pa su prisutni nosili maske i održavali propisanu fizičku distancu.

U znak zahvalnosti Nemanji Matiću što je prepoznao vrednost Igara, što je zavoleo Igre i što aktivno učestvuje u svim aktivnostima SIM Srbije, Dunav osiguranje Sportske igre mladih su za svu decu koja su učestvala u Igrama u Vrelu obezbedile poklone, a izdvojenom odeljenju Osnovne škole „Rajko Mihailović” Banjani uručena je vredna donacija SIM Srbije u vidu učila za fiziku i hemiju.

Kao što je poznato, Sportske igre mladih u regionu koncipirane su po uzoru na prave Olimpijske igre. Na ovaj način deca imaju mogućnost da osete doživljaj velikih Olimpijskih igara, o kojima sanjaju svi sportisti. Upravo zbog toga, nezaobilazan deo svake ceremonije otvaranja jeste polaganje zakletve prijateljstva i paljenje plamena prijateljstva.

Za Igre nema stajanja. Karavan radosti i prijateljstva, nastavlja svoj put po Srbiji. Već u nedelju na redu je Valjevo, dok će Igre obradovati decu Batočine u ponedeljak.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here