EPA-EFE/DARREN PATEMAN
Samanta Ker u akciji

U okviru grupe B kvalifikacija za Kup Azije, ženska reprezentacija Australije, popularne Matilde, u petak uveče su u prvoj utakmici deklasirane odgovarajuću selekciju Indonezije sa neverovatnih 18:0 (9:0).

Indonežanke su još dobro i prošle jer su mogle da budu drastičnije poražene da su izabranice selektora Tonija Gustafsona iskoristile deo ukazanih prilika tokom susreta.

Reprezentacija Indonezije važi za najslabiju selekciju azijskog regiona, dok su na drugoj strani Matilde delovale moćno i efikasno.

Pristupile su meču ozbiljno i pritom ostvarile drugu najveću pobedu u istoriji ženske reprezentacije Australije. Kapiten tima Samanta Ker je pored uloge prvog strelca u državnom timu ujedno i prva fudbalerka koja je u jednom meču postigla pet golova.
Pre nje je to pošlo za rukom Keti Gil koja je u meču protiv Hong Konga 2007. godine u pobedi od 15:0 postigla isti broj golova.

U ovom susretu za reprezentaciju Australije nastupila je Holi Maknamara koja je u igru ušla umesto Samante Ker, debitovala je sa 18 godina.

Kapiten i prvi strelac Samanta Ker kazala je posle utakmice da su u meč ušle motivisane da ostvare pobedu na startu kvalifikacija.

GRUPA B
1. Australija 1       1       0       0       18:0  +18   3
2. Filipini 1       1       0       0       1:0    +1     3
3. Tajlend 1       0       0       1       0:1    -1      0
4. Indonezija 1       0       0       1       0:18  -18    0
Naredne utakmice: Filipini – Matilde, ponedeljak, 24 januar (lokalno vreme 3.30), Matilde – Tajlend, petak 27. januar.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here