Tanjug/AP
Medicinska sestra Sandra Lindzi je prva osoba u SAD koja je primila vakcinu protiv korone

Zdravstvene službe države Njujork su počele da daju vakcinu zdravstvenim radnicima, a prva osoba koja je u SAD dobila vakcinu protiv korona virusa je medicinska sestra sa intenzivne nege Sandra Lindzi, rekao je guverner Endrju Kuomo.

Lindzi je primila Fajzerovu vakcinu u Jevrejskom medicinskom centru na Long ajlendu oko 9.30 časova, a događaj je prenošen direktno na nekim TV stanicama, preneo je Dejli mejl.

– Nisam se osećala drugačije nego prilikom primanja bilo koje druge vakcine. Pojavila mi se nada, osećam se lakše. Čini mi se da dolazi izlečenje od koronavirusa. Nadam se da će ovo biti kraj vrlo bolnog vremena u našoj istoriji. Želim da poručim javnosti da je vakcina sigurna – rekla je medicinska sestra.

Odmah se oglasio i Tramp, koji je na Tviteru poručio:

– Prva vakcina primljena. Čestitke Sjedinjenim Američkim Državama. Čestitke svetu – napisao je.

Prvih 2,9 miliona doza je počelo da se distribuira širom zdravstvenih centara u SAD, a vakcine su krenule iz Fajzerove fabrike Kalamazu u Mičigenu.

Iz Fajzera, kako navode, kreće i tri miliona doza za 64 zemlje, osim što će vakcinama pokriti celu američku teritoriju i pet federalnih agencija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here