pixabay.com

Evropi će biti potrebno od pet do deset godina i velika količina novca kako bi obnovila odbrambenu industriju, piše list “Politiko” pozivajući se na aktivne i bivše vojne činovnike.

“Evropi će biti potrebne velike količine novca i pet do deset godina da preokrenu decenije nedovoljnog ulaganja u vojsku i obnove industrijsku bazu”, piše list.

U članku se navodi da Evropa nije postala deo ekonomije u doba rata, bez obzira na sukob u Ukrajini. Zaključeno je da se sigurno neće ostvariti obećanje, koje je dato pre godinu, da će Ukrajini isporučiti milion granata do marta.

Evropski zvaničnik je početkom novembra 2023. godine u Briselu izjavio da su zemlje EU do sada isporučile Ukrajini 300.000 municije od planiranih milion. Ministar odbrane Nemačke Boris Pistorijus je tada naveo da Evropska unija neće moći da ispuni obećanje o isporuci municije do marta 2024. godine.

Evropski komesar za unutrašnje tržište i odbrambenu industriju Tjeri Breton je u januaru rekao da će Evropska unija do proleća moći da isporuči Ukrajini obećanu količinu municije.

2 COMMENTS

  1. Amerikanci sa velikom britanijom uspjeli da nametnu Evropi veoma opasan ratni planski smisljeni scenarijo ovo nije dobro opsna Amerika pritisce Evropu i guraje u rat velikih razmjera dovodi Evropu na ivicu nuklearne katastrofe neka Ameri sa svojim trabatima britancima ratuju sa rusima ali sa one strane amerike a ne preko Evrope

    • Апсолутно тачно, само нема ко да то чује у ЕУ у којој су политичари марионете

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here