Tanjug
Specijalni sud u Beogradu

Portparolka Višeg suda Tatjana Tešić potvrdila je da je optuženi Zoran Jeličić naneo sebi povrede tokom suđenja u Specijalnom sudu, ali je navela da je rana u predelu vrata površinska, kao i da je sudska straža intervenisala i sprečila ga da se dalje povređuje.

U Hitnoj pomoći su rekli da je povređena osoba iz Specijalnog suda prevezena na VMA, i da su povrede, po svemu sudeći, u obliku posekotine.

Jeličić se, prema saznanjima Kurira, javio za reč, izašao za sudsku govornicu i uz reči “sada ću da se ubijem pred svima”iz džepa izvadio oštar predmet i posekao se po vratu. Portparolka Višeg suda rekla je da je Jeličić sebi naneo posekotinu u predelu vrata, ali da ga nije prerezao, kako je prvobitno formulisao taj list.

Učinio je to, kako je objasnila, “malim metalnim predmetom od jednog centimetra, koji je uneo”. Kako je rekla, tokom odgovarajućeg postupka utvrdiće se kako je uneo taj predmet.

Kako N1 saznaje, Jeličić je jutros sa nanogicom prošao kroz detektor metala i pretres sudske straže. On je, inače, u martu ove godine prebačen u kućni pritvor uz elektronski nadzor.

Kurir navodi da je Jeličić, pre nego što je sebi naneo povrede, zatražio izuzeće sudskog veća i naveo da ima sedam razloga za to. Uspeo je da navede četiri, ali ga je sudija vratila u boks za optužene.

Međutim, on se ponovo javljao za reč i kad mu je sudija Svetlana Aleksić dozvolila da ponovo izađe za govornicu, on je kazao da pošto mu nije dozvoljeno da kaže šta ima, da će se ubiti.

Pripadnici tzv. “Valjevskog klana” uhapšeni su 2009. godine u velikoj akciji policijeTada su slobode lišeni Milan Lazarević, Zoran Jeličić, Milan Milijanović, Nebojša Goloskoković, Aleksandar Pavlović, Dejan Velimirović, Mirko Lazarević, Marko Miličković i Aleksandar Bošković.

Grupa se tereti za više krivičnih dela. Nastavak suđenja Jeličiću i drugima iz “valjevske grupe”, koji se terete za više krivičnih dela, zakazan je za početak decembra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here