Mediji nas satanizuju već duže vreme

0

U Lekarskoj komori Srbije traže status službenog lica 

 

– Satanizacija lekara preko jednog dela medija, stereotipi o korumpiranim lekarima, otvaranje sezona lova na lekare deo su svakodnevnice u Srbiji – navodi se u saopštenju Lekarske komore.

 

Hirurg Slobodan Lukić iz Kraljeva ubijen je danas u blizini svog stana kada se vraćao sa dežurstva. U njega je iz pištolja pucao jedan muškarac na štakama, nakon čega je pokušao da izvrši samoubistvo. U tome su ga sprečili prolaznici.

 

– Tragična je i koncidencija da se mučko ubistvo desilo posle četiri dana medijskih špekulacija o tome da li su lekari iz Doma zdravlja Novi Beograd, prekršili etički kodeks, a da se pritom uopšte ne zna prava istina o tom događaju – navodi Lekarska komora.

 

Komora je pozvala ministra zdravlja da podrži lekare u naporima da se zaštite od nasilja, a medije da poštuju novinarski kodeks i o svemu, pa i o lekarima, izveštavaju objektivno.

 

– Ovim činom obistinile su se najcrnje slutnje o kojima je Lekarska komora Srbije u više navrata govorila i pisala Ministarstvu zdravlja, tražeći status službenog lica za lekare i donošenje Zakona o lekarstvu. Stalno su stizali negativni odgovori – dodaje se u saopštenju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here