Tanjug/AP
Nemački kancelar Olaf Šolc

Snimak nemačkih oficira koji su govorili o mogućem granatiranju Krimskog mosta, koji je procurio u javnost, neće uticati na to da nemački kancelar Olaf Šolc promeni odluku da ne isporuči rakete “taurus” Kijevu, piše list “Frankfurter algemajne cajtung”, pozivajući se na svoje izvore.

List navodi da se u javnosti stvorilo mišljenje da bi snimak Šolca mogao dovesti u nelagodan položaj i da stvori sumnju da se isporuke moraju odvijati tajno budući da oficiri na snimku priznaju mogućnost da se rakete podešavaju bez učešća nemačkih vojnika.

– Međutim, sva takva nagađanja su pogrešna, Šolc je siguran u svoju odluku da ne pošalje rakete Ukrajini, a u toj odluci ga podržavaju i njegova partija i Bundestag – navodi se.

Podsetimo, glavna urednica medijske grupe “Rusija sevodnja” i televizijskog kanala RT Margarita Simonjan je juče objavila 40-minutni audio-snimak razgovora visoko rangiranih oficira nemačkog Bundesvera koji razmatraju “kako da bombarduju Krimski most”.

Sudeći prema tom zapisu, u razgovoru učestvuju četvorica oficira, među kojima je i šef Odeljenja za operacije i obuku Vojno-vazduhoplovnih snaga.

Oficiri, pored ostalog, razmatraju kako da isporuče rakete “taurus” i kako da obuče ukrajinske vojnike da ispale te rakete na Krimski most, tako da Nemci ne pređu “crvenu liniju” i da ne postanu očigledni učesnici sukoba u Ukrajini.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here