commons.wikimedia.org/Medija centar Beograd
Olja Bećković

Osim što se povratnički Utisak nedelje ne emituje na nacionalnoj frekvenciji već na kablovskom kanalu, autorka Olja Bećković ima još jednu značajnu prepreku – na pozive da gostuju u njenoj emisiji oglušuju se predstavnici vlasti.

– Ja sam pozvala najmanje 20, što ministara, što ljudi bliskih vlasti na različitim funkcijama, i svi su me odbili. Prosto, postoji zabrana. Identifikovano je da onaj ko dođe kod mene se zapravo izjasnio da je neprijatelj Vučića i vladajuće koalicije.

Možete li da nam kažete njihova imena?

– Ne, smatram da to nije pristojno.

Sada imate „konkurenciju“ u emisiji koju vodi Verica Bradić, doskorašnja novinarka RTS, umesto Teške reči koju je vodio Dragan J. Vučićević, urednik „Informera“. Da li je ova promena voditelja suptilniji izbor Željka Mitrovića da vam parira?

– Svakako jeste. I to je svakako njihov pokušaj da naprave nešto civilizovano i nešto što bi ličilo na dijalog. Paralelno sa tim se donose odluke da oni u emisiju pozivaju dve strane. Tamo dolaze i predstavnici vlasti, a prihvataju poziv i neki predstavnici građanske opozicije. Na drugoj strani, postoji zabrana predstavnicima vlasti da dolaze u moju emisiju. Tako da stvaraju sliku da na Pinku postoji debatna emisija, gde se vodi jedan pristojan dijalog, dok je Utisak jedna opoziciona tribina.

Medijski rat za birače:

1.Ekran u minskom polju

2.Lavom na Kesića

Hoće li uoči najavljenog dijaloga vlasti i opozicije, popustiti embargo da se gostuje u vašoj emisiji?

– Ne verujem u iskrenu spremnost na taj dijalog. To umnožavanje televizija pod kontrolom vlašću i svaki dan postavljanje nekakvih novih „čudesnih“ emisija po raznim kanalima, znak je da se ne odustaje od toga da se što više medija stavi pod što brutalniju kontrolu, da služe direktno propagandi. Sve mi to govori da nikakve iskrene volje za dijalogom nema.

Kako gledate na to da Utisak godinama pokušavaju da „skinu“ različite televizije?

– Na neki način, to može da imponuje. Istovremeno je i zanimljiv znak da dok se govori da je Utisak nedelje prevaziđena forma da, ne u proteklih četiri i po godine, već u proteklih 25 godina, koliko Utisak postoji, niko nije uspeo da se seti ničeg originalnijeg. Do sada je bilo najmanje tri takva pokušaja. To vam je kao one radnje duž Ibarske magistrale sa velikim natpisom BOSS,
dok sitnim slovima saznajete da je to daleko od originalnog brenda.

Bez osude koleginica

Olja Bećković nije želela da komentariše novinarke koje su pristajale da vode emisije nastale po receptu Utiska jer, kako kaže, „bile su mlade devojke koje, verujem, nisu uopšte imale izbora da kažu: ‘Hoću ili neću.’

Na našu opasku da Verica Bradić više nije mlada novinarka na početku karijere, uzvraća:

– Uopšte ne želim da se bavim Vericom Bradić. Niti je to ideja Verice Bradić niti je njoj palo na pamet da to radi. Te ideje se donose na nekom višem mestu, kao što su se uvek donosile.

Dogovor o transferu

Šira javnost se po prvi put upoznala o prelasku poznate voditeljke na Pink kada je Verica Bradić u studiju „ružičaste“ televizije 17. marta ugostila predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Pozivajući se na nezvanična saznanja, list „Danas“ je objavio da se dogovor o prelasku Verice Bradić sa RTS na TV Pink pravio „ni manje ni više nego u zgradi Predsedništva Srbije, a sem glavnih aktera (Željka Mitrovića i Verice Bradić) sastanku je prisustvovao i sam predsednik Aleksandar Vučić“.

Izvor:
J. Arsenović - Vesti

1 KOMENTAR

  1. Pa šta će vlast s montenegrovskom op,ajdarom.A i opozicija srpska treba da je bojkotuje.Nek promoviše Djilasa i ostale montenegrine,a i emisija joj je u suštini daleko slabija i manje osmišljena u odnosu na predhodni serijal.ceo program se svodi na plju,vačinu po Vučiću.Kao da je Vučić jedina tema goruća u ovoj temlji.Kao novinar ona je isuviše pristrasna za poziv koji to označava.Uvek je to i bila,ali sad nema kočnice.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime