Vesti
Nezamenjiv: Kapiten Mile Međedović

Srpski fudbalski kolektiv Vestgejt Sinđelić organizovao je svečanost tokom koje su, već po tradiciji, dodeljeni trofeji juniorima, prvotimcima, članicama ženskog tima, veteranima i zaslužnim sportskim radnicima.

Seniori Sinđe ostvarili su gotovo identičan uspeh na terenu kao i prethodne sezone. Prvi tim je priveo sezonu kraju na isti način kao lane – zauzevši petu poziciju na tabeli, sa 40 osvojenih bodova. Plasman u Prvu državnu ligu Viktorije izmakao je za dlaku. Pred početak sezone upravo to je bio cilj – povratak među prvoligaše, u rang u kojem je Sinđelić proveo i najviše vremena od svog osnivanja, 1985. godine.

Po mnogima, klub je imao kvalitetan fond igrača, ali nije uvek imao preko potrebne sportske sreće da bi se ostvarili zacrtani ciljevi. Drastični uticaj imala je i nepravedna kazna oduzimanja šest, odnosno tri boda posle usvojene žalbe našeg kluba. Da nije bilo tog peha, naš klub bi verovatno u poslednjem kolu umesto remija osvojio tri boda u susretu sa Mil Parkom i – plasirao bi se u viši rang.

Inače, u minuloj sezoni samo je kapiten Mile Međedović odigrao sve prvenstvene utakmice. Po meč manje odigrali su Pavle Džurkić i Bobi Eftimovski. Prvi strelac ekipe je Vedran Stojanović, koji je u samo deset utakmica postigao sedam pogodaka. Gol manje postigao je Stiven Dimčevski (u 19 utakmica). Brojke pokazuju da je Sinđelić imao najbolju odbranu u čitavoj ligi – kapitulirala je samo 16 puta u 22 susreta. Jedini tim koji ima više pobeda od Sinđelića, i to samo jednu, jeste Ficroj Srbija.

Kapitenu Međedoviću pripala su i dva dodatna trofeja, pošto su ga za najboljeg igrača tokom sezone jednoglasno izabrali njegovi saigrači, baš kao i uprava i stručno rukovodstvo.

Kao i svake godine do sada, i ovog puta svečanost je protekla u prijatnoj atmosferi i ambijentu i sportskom duhu. Za to je zaista i bilo razloga, jer su sve kategorije kluba imale solidnu sezonu. Zato su svi koji su svojim zalaganjem na terenu i pored njega doprineli uspesima kluba nagrađeni sjajnim trofejima, plaketama, zahvalnicama i pohvalama.

Program je vodio nenadmašni sekretar Slobodan Bobi Vulović. Predsednik Pace Šišmanović pozdravio je goste, zahvalio se na odzivu i odao zahvalnost sponzorima bez kojih Vestgejt Sinđelić ne bi mogao da funkcioniše. Tokom duge večeri goste je zabavljao estradni umetnik Neven Novaković.

Treća – sreća

Uz nove klupske prostorije, Vestgejt Sinđelić može da se pohvali i činjenicom da je finansijska situacija stabilna već dve godine. Igrački i stručni kadar je na potrebnom nivou za ostvarivanje zacrtanog cilja.

Kad se sve to zna, čini se da će naredna sezona na neki način biti i prekretnica, da se u njoj iz trećeg pokušaja klub plasira u viši rang takmičenja.

Aplauzi damama i juniorima

Burne aplauze su tokom ceremonije dodele trofeja dobili i svi juniori i devojke.

Treba istaći mališane mlađe od 11 godina, koji su sezonu završili bez poraza, uz gol-razliku 113:10. Klincima koje vode treneri Boris Momčilović i Dragan Čajo Miljković – svaka čast!

Pripreme za Karađorđev kup

Fudbaleri Vestgejt Sinđelića ostaju na okupu još oko dve nedelje, pošto se pripremaju za Karađorđev kup.

Podsećamo, ovo veliko takmičenje srpskih fudbalskih klubova ove godine organizuje Nobl Park Drina, a održaće se od 4. do 6. oktobra na terenima Srpskog sportskog centra u Kizborou.