Premijerom filma “Aznavour by Charles” o slavnom pevaču, kompozitoru i glumcu Šarlu Aznavuru, u prisustvu njegovog sina Miše Aznavura i reditelja Marka di Domenika, 29. januara u Kombank dvorani svečano će biti otvoren drugi Međunarodni festival dokumentarnog filma DOK 2.

Do 2. februara u Kombank biće prikazan 31 film u različitim celinama (Glavni program, Enter Dok, A la carte i Muzičke priče), a osmišljen je tako da odgovara interesovanju široke bioskopske publike, fokusirajući se na kreativne i univerzalno značajne filmove. Lučano Pavaroti, Suzi Kju, Dejvid Linč, Lars Von Trir, Diego Maradona, samo su neki od velikana koji su ostavili za sobom neizbrisivi trag, a čija će životna priča biti viđena na DOC-u.
Direktor festivala Igor Toholj je na konferenciji za novinare naveo da će 90 odsto filmova biti premijerno prikazano kao i da festival prikazuje dokumentarce zanimljive za najširu publiku, ali isto tako i one jednako vredne za profesionalce. Među gostima će, pored Marka di Domenika i Miše Aznavura, biti i rediteljke Dinka Radonić i Marija Ratković Vidaković sa akterima filma “Ikea for YU”, te reditelj Rašid Biji iz Maroka, a publika će imati priliku da razgovara i sa Malagurskim.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here