Facebook/Demokratski front
Oštar kriitčar: Nebojša Medojević

Predsednik Pokreta za promene Neboša Medojević u pismu koje je uputio generalnom sekretaru NATO Jensu Stoltenbergu navodi da su bezbednosne prilike u Crnoj Gori pogoršane posle izbora.

Medojević u pismu tvrdi da postoje “zabrinjavajući javni nastupi” Mila Ðukanovića koji, kako kaže, “najavljuje formiranje paravojnih formacija i preti da će biti spreman da inicira nasilje i izazove oružane sukobe u Crnoj Gori”.

Medojević navodi i da je kao član skupštinskog Odbora za odbranu i bezbednost, bio u prilici da se neposredno upozna sa obimom, “snagom i brojnošću balkanske konfederacije organizovanog kriminala čije je sedište u Crnoj Gori i koja predstavlja pretnju bezbednosti i širem regionu, ali i Evropi i na globalnom nivou”.

U pismu tvrdi i da ova organizacija stoji iza šverca kokaina, cigareta, oružja i pranja novca kojim se finansiraju najmoćnije terorističke organizacije sveta.

Medojević ukazuje i da je “u ovom osetljivom trenutku kada počinje tranzicija vlasti” od suštinske važnosti sačuvati mir i stabilnost.

On smatra i da je u Crnmoj Gori neophodno odmah krenuti u depolitizaciju i profesionalizaciju vojske.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime