Tanjug
Ivica Dačić

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas povodom najnovijih dešavanja na severu KiM da međunarodna zajednica mora da preduzme najoštrije mere da se prekine sa jednostranim potezima koji će ceo region dovesti pred situaciju “rat ili mir”.

Međunarodna zajednica, kako je rekao, zaista treba da donese ključnu odluku šta želi na Kosovu i Metohiji – rat ili mir.

– Ovo što se sada dešava nije samo ruganje u lice čitavoj međunarodnoj zajednici, već predstavlja i pokušaj zastrašivanja sa krajnjim ciljem vojnog osvajanja severa KiM gde žive Srbi i sa dodatnim ciljem da se oni proteraju sa KiM – rekao je Dačić za Tanjug.

Predsednik parlamenta je podsetio da po Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN, bezbednosnu funkciju na KiM obavlja KFOR, odnosno NATO, navodeći da se upad jedinice ROSU dešava po ko zna koji put bez obaveštenja predsednicima srpskih opština i bez najave, kako je to predviđeno Briselskim sporazumom.

Prema njegovim rečima, KFOR je imao obavezu da obavesti Srbe ako ih je, kako kaže, ROSU uopšte obavestila o tome, ocenjujući da je reč o još jednom kršenju Brisleskog sporazuma.

– Ovo je još jedan pokazatelj da će sve dok se ne pokaže čvrstina u osudi takvih jednostranih akcija, (Aljbin) Kurti ići na maksimalne provokacije, sa željom i suprotno svim zalaganjima Srbije za mirno rešenje problema i nastavak dijaloga, da silom pokuša da osvoji sever i da time ”reši” pitanje problema Srba na KiM – ocenio je Dačić.

On je rekao da podržava državne organe na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, nadležnim ministarstvima, odnosno vojskom i policijom, da pokažu čvrstinu u nameri da ukažu koje su naše crvene linije.

– Naše crvene linije jesu opstanak Srba na KiM, naročito na severu KiM, i nećemo dozvoliti nikakve oružane napade na severu. I to celoj međunarodnoj zajednici mora da bude jasno – poručio je Dačić.

10 KOMENTARA

  • Ti si smešan, On je gromada:
   1.spakovao Miloševića u Hag i preuzeo SPS,
   2.muva se na sceni 30 godina, x2000e mesečno bez bonusa.
   3.ubacio je sina u skupštinu na sigurno pojilo, x2000e mesečno,
   4.kad se penzioniše imaće privilegije kao da je bio predsednik države + bonusi,
   A tiAco pasi travu i radi nešto, treba platiti penziju vođama.

  • Potpiši za rat, ali prvo skloni sina daleeekkkooo odavde. Poznat si po ratovanju, sve si prošao i video. Bolje ti ide prodaja predsednika poltronu.

 1. Mi ne Šutimo, to čini ba Sarajevska raja. Mi ćutimo i tihujemo u kafiću sa suzom u oku i brigom za novo nastalu situaciju. Ovo su oni drugi koji ćute, ali i oni će nestati bez traga kada počne oluja, opet će gulija da poturi leđa.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime