commons.wikimedia

Crni medved iz zaštićenog prirodnog područja u Bolderu u Koloradu (SAD), napravio je oko 400 selfija kamerom za divlje životinje, preneo je danas BBC.

Gradsko odeljenje za otvorene prostore i planinske parkove (OSPM) postavilo je devet kamera za praćenje i učenje o lokalnim vrstama divljih životinja, dok je prisutnost ljudi u osetljivim staništima svedena na najmanju moguću meru.

Kako navode lokalni zvaničnici, kamera za snimanje pokreta snimila je oko 580 fotografija, a na 400 snimaka iz novembra prošle godine bio je isti medved.

Većina drugih životinja u zaštićenom planinskom parku u Bolderu jednostavno prolaze, tražeći hranu ili mesto za odmor.

Ali ne i ovaj medved, koji je zastao i pozirao ispred kamera koje detektuju pokret, snimajući na stotine “selfija”.

– Ova životinja se posebno zainteresovala za kamere i iskoristila priliku – rekao je Filip Jejts portparol OSMP.

– Postoji devet kamera za detekciju pokreta postavljenih na 18.600 hektara parka. Aktiviraju se kada životinja prođe i tada snimaju fotografije ili kratke video zapise –  dodao je.

Medvedi, ptice, lisice i sove su samo neke od životinja koje su snimljene kamerom.

– Ove kamere nam pomažu da saznamo koje su životinje prisutne na tom staništu, šta rade tokom dana, nedelje ili čak godina – rekao je Kristijan Nunes, ekolog divljih životinja sa OSMP-a.

OSMP je objavio neke od slika medveda na Tviteru što se, sudeći po komentarima, dopalo mnogim korisnicima ove društvene mreže.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here