EPA-EFE/ALEXEI NIKOLSKY/KREMLIN/ SPUTNIK
Dmitrij Medvedev

Problem degeneracije evropske politike je povezan sa tim što je ona postala poput slabog pratećeg vokala američkih solista, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

„Problem degeneracije evropske politike je, pre svega, posledica toga što je ona postala slab prateći vokal američkih solista. Šarl de Gol je mogao da se usprotivi bilo kom američkom predsedniku. Ko će sada od Evropljana da to uradi, a da mu se pritom ne tresu ruke?“, napisao je Medvedev na Telegramu.
On je naveo da se za sada ne može očekivati prosvetljenje zapadne politike, jer se nivo političara neumitno snižava.

„Prosvetljenje se za sada ne očekuje. To stvara probleme ne samo zapadnom svetu, nego i nama, Rusima. Kalibar političara se nekontrolisano smanjuje. Kao što je ranije oštroumno primetio Vladimir Putin: ‘Posle smrti Mahatme Gandija čovek nema s kim da razgovara’ ” istakao je Medvedev.

Prema njegovom mišljenju, u Evropi nema političara nivoa kao što su nekada bili bivši nemački kancelar Helmut Kol, bivši predsednik Francuske Žak Širak ili bivši premijer Velike Britanije Margaret Tačer.
Medvedev je komentarišući savremene zapadne političare rekao da nisu sposobni da preuzmu odgovornost, kao i da su političari koji su predstavljali moćnu politiku zamenjeni tehnokratama koje nisu spremne da donose odluke.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here