EPA/Ekaterina Shtukina
Dmitrij Medvedev,

NATO nije potreban civilizovanom svetu, organizacija treba da se pokaje pred čovečanstvom i raspusti kao kriminalna tvorevina, izjavio je zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

On je dodao da čak ni Pontifeks maksimus (službeni naziv za papu u katoličkoj crkvi) ne bi mogao da im oprosti grehe.

“Počev od momenta svog formiranja, NATO je višekratno dokazao svoju izrazito zatvorenu korporativnu suštinu, delujući u interesu šačice anglosaksonskih država i njihovih poslušnika. Istovremeno, u zemljama NATO živi ne živi više od 12 odsto svetske populacije”, napisao je Medvedev na Telegram kanalu.

On je istakao da NATO uvek zaboravlja na državne udare koje je ta organizacija počinila u suverenim državama širom sveta. Takođe je poručio da ako Alijansa uputi Ukrajini sisteme “Patriot”, kao i NATO osoblje, oni će odmah postati legitimna meta Oružanih snaga Rusije.

Medvedev je još primetio napredak u izjavi Generalnog sekretara o pobedi Ukrajine.

“U smislu – pobediće, ali, očigledno u okviru novih, izrazito suženih granica svoje nezavisnosti i tako će sva suverena sesti za pregovarački sto. Ovo je već progres”, napisao je Medvedev.

Prethodno je šef Alijanse Jens Stoltenberg nakon prvog dana zasedanja šefova diplomatija u Bukureštu izjavio da zemlje-članice NATO vode diskusiju o mogućim isporukama sistema PVO sistema “Patriot” Ukrajini.

6 COMMENTS

    • Ocigledno da si malo vise ogranicenih znanja, istoriu ne bi nikad polozio, imao bi CEO zivot nulu, maki maki

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here