Tanjug
Dmitrij Medvedev

Nemac koji želi napade na Rusiju, mora da bude spreman na paradu u Berlinu, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev, komentarišući skandaloznu izjavu nemačkog ministra odbrane Borisa Pistorijusa, koji je napade Kijeva na rusku teritoriju nazvao normalnim.

“Ministar odbrane Nemačke je, bez mnogo razmišljanja, lupio nešto o vojnim dejstvima na našoj teritoriji. On, nesumnjivo, zavidi vojskovođama Trećeg rajha na slavi. Pa, zapravo ga treba podsetiti na istorijske znake. Nemac koji želi napade na Rusiju, mora da bude spreman na našu paradu u Berlinu”, napisao je Medvedev na svom Tviter nalogu.

Ranije je list “Frankfurter algemajne cajtung” objavio da je ministar odbrane Nemačke Boris Pistorijus izjavio da su ograničeni napadi Ukrajine na teritoriju Rusije prihvatljiva taktika sve dok ne stradaju civili.

Oružane snage Ukrajine gotovo neprestano granatiraju ruske pogranične teritorije: napadaju dronovima i organizuju sabotaže. Njihove mete su stambena naselja. Napadi uglavnom rezultiraju ranjavanjem civila.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here