EPA-EFE/Alexey Nikolsky
Dmitrij Medvedev

Zamenik predsednika ruskog Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev uporedio je “mirovni” samit u Švajcarskoj sa knjigom “Životinjska farma” Džordža Orvela.

“Ova švajcarska `Životinjska farma` je čist nadrealizam. Kafka i Orvel nervozno puše po strani. Niko od učesnika `mirovnog foruma` ne zna šta tamo radi i koja je njegova uloga”, napisao je Medvedev na društvenoj mreži “Telegram”.

“Pastiri zvali samo proverene životinje”

On je, između ostalog, istakao da su za rešavanje sukoba “švajcarski pastiri zvali samo proverene životinje”, te da se mora obratiti pažnja “jer ovce često bleje neumesno i zbunjuju se sa naučenim formulama”, prenosi “Raša tudej”.

Medvedev je naveo da je “na čelu stada nevidljivo prisutan stariji, slaboumni vlasnik koji je odavno izgubio kontakt sa stvarnošću, a njegov blizak zamenik, koji je pozirao na zelenom travnjaku, rekao je naučenu frazu i brzo otišao kući”.

“Sve u svemu, konferencija je sramota i gubljenje novca poreskih obveznika”, zaključio je Medvedev.

U Švajcarskoj je nastavljen mirovni samit o Ukrajini sa kojeg je poručeno da je reč o prvom koraku ka trajnom miru.

O dugoročnom rešenju pričao je i ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski, tvrdeći da će takvo rešenje predstaviti Rusiji.

Sa druge strane, Moskva predloge Zapada, pa i Kijeva, za sada vidi kao nekonstruktivne.

2 COMMENTS

 1. NIŠTA RUSOFILI BLEBETANJEM NEĆETE PROMENITI!!!SRBIJA JE U EVROPI U EU MEĐU SVOJIMA!!!
  ŽIVELA AMERIKA, EVROPSKA UNIJA I SRBIJA U EU!
  ISTINA SE NE MOŽE MENJATI, ONA JE UVEK ISTA.
  MI SRBI SMO U EU! SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
  SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ… EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

  NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here