Foto: Ivica Veselinov / MN PRESS

Košarkaši Partizana poraženi su od Mege rezultatom 93:90 u odloženom meču 13. kola ABA lige.

Meč koji je trebao biti odigran 27. decembra, odložen je tada zbog problema igrača i članova stručnog štaba Mege sa koronavirusom.

Svega 42 sata nakon završetka utakmice protiv Hamburga, košarkaši Partizana dočekali su ekipu Mege na parketu hale “Aleksandar Nikolić” i upisali poraz.

Partizan je generalno dobro počeo utakmicu, ali se odmah videlo da fali produktivnosti kada je Matijas Lesor ubacio 10 od prvih 11 poena.

Taj jedan preostali poen bilo je delo Zeka Ledeja sa linije za slobodna bacanja, dok je Mega najavila odlično šutersko veče preko Vujića i Ruženceva.

Mučio se Partizan, Mega je igrala sve bolje i bolje kako je vreme odmicalo i posle prve četvrtine imala vođstvo rezultatom 26:22.

Druga četvrtina je počela poenima Rudana, potom sledi serija Partizana od 7:0, ali do kraja poluvremena nisu nastavili da igraju u istom ritmu i beležili promašaje i izgubljene lopte.

Jović je imao limitirane minute u Megi, pa je na svežinu izvlačio faulove i imao neke fantastične poteze, tako da i ne čudi što je Mega na poluvremenu vodila rezultatom 55:46.

Drugo poluvreme je bilo sjajno po Megu jer je počelo poenima Rudana, a ubrzo su stigli i do dvocifrene prednosti, kada je na semaforu stajalo 65:55 nakon poena Vujića.

Pokušao je Partizan preko Mura da se vrati, pogađao je i Smailagić i postao prvi igrač Partizana koji nije Kevin Panter, a ubacio je trojku. Mega je imala tečnu igru od prvog minuta i u poslednji period su ušli sa 74:65.

Nije bio zvan nijedan tajm-aut u trećoj četvrtini, što znači da je sve ostalo sačuvano za četvrtu, gde smo videli veliku dramu. Partizan se vratio iz velikog minusa i pravo ni iz čega došao do izjednačenja, 90:90, posle serije poena Kevina Pantera.

Značilo je tu i što se igrala jako dobra odbrana, ali je sve palo u vodu kada je Skuči Smit pogodio trojku u poslednjim momentima, koja je donela Megi pobedu rezultatom 93:90.

Kevin Panter je sa 24 poena bio najefikasniji, 15 je upisao Matijas Lesor, 14 Alen Smailagić, a 9 poena imao je Aleksa Avramović.

Na drugoj strani, 20 poena je imao Ružencev, 14 Jović, 13 Smit, 10 Mušikić, a 8 poena postigao je Vujić.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here