Košarkaši Mega Bemaksa drugu godinu zaredom biće na Bahamima na pripremama za novu sezonu.

Izabranici trenera Dejana Milojevića doputovali su na egzotično ostrvo kako bi odigrali dva dela sa NCAA finalistom, ekipom Teksas Teka.

Milojević je na daleki put poveo 12 igrača: Luku Ašćerića, Andriju Marjanovića, Nikolu Miškovića, Edina Atića, Luku Cerovinu, Filipa Stanića, Nikolu Tanaskovića, Jurija Macuru, Uroša Trifunovića, Marka Simonovića, Novaka Musića i Marka Brekića, što znači da će prosek godina tima iznositi tek 19,9.

Generalni menadžer Mege Goran Ćakić izjavio je da su utakmice na Bahamima potvrda dobrog rada i izgradene odlične reputacije kluba, odnosno sredine igrača na putu ka NBA ligi.

– Prošlog leta smo odigrali utakmicu protiv Kentakija koji ima najviše izabranih igrača na NBA draftu, a potom smo u Španiji odmerili snage sa ekipom Mičigena. Polako, ali sigurno uspostavljamo tradiciju predsezonskog odmeravanja snaga sa najeminentnijim NCAA ekipama. Počelo je pre četiri leta duelom u Grčkoj sa Teksas A&M i s obzirom da je Mega tim odakle je izbrano čak 10 igrača na NBA draftu od 2014. godine, verujemo da ce se trend nastaviti – rekao je Ćakić za klupski sajt.

Prvi prijateljski meč zakazan je za sutra od jedan sat posle ponoći po našem vremenu, dok je drugi dva dana kasnije od 19 sati.

Pre puta na Bahame, Mega je u dve provere bila ubedljiva protiv kineskog Sičuan Blu Vejlsa 118:65 i 99:71.

Izvor:
Vestionline, Tanjug

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here