A. Čukić
Pripadnici vojske Srbije

Kosovski ministar odbrane Armend Mehaj izjavio je da Srbija uzima novac iz Evrope da bi kupovala rusko i kinesko oružje.

– Srbija se krije u sivoj zoni, uzima novac od Evrope i kupuje rusko i kinesko oružje, Srbija mora da oseti pritisak evropskih zemalja. Neke NATO i evropske države ne žele da idu predaleko, kako bi krenule ka EU i NATO u budućnosti, ali mora da postoji jasna poruka od partnera da ne možete da igrate na dve stolice – rekao je on.

On je na seminaru Parlamentarne skupštine u Prištini rekao da je Kfor bio od pomoći KBS-u, a da je fokus njegovog rada kao ministra priprema Kosova za članstvo u NATO.

– Kfor je bio rame uz rame sa nama, pomogao nam je u sektoru bezbednosti jer je proces tranzicionog plana sproveden. Za to je potrebno 10 godina i saradnja sa saveznicima i partnerima. Plan se razvija u tri faze, Kosovo je imalo sreću da ima vojno prisustvo u misijama 17 zemalja – rekao je on.

Mehaj je rekao da želi da KBS ide i u druge mirovne misije širom sveta, a izrazio je i težnju Kosova za članstvom u Jadranskoj povelji.

– Kao mala zemlja želimo da budemo više uključeni u mirovne misije širom sveta, da izvozimo bezbednost, a ne da je samo konzumiramo, odnosno da sarađujemo sa partnerima i drugim državama članicama NATO da se angažujemo u operacijama u inostranstvu. Fokusirali smo se i na regionalne inicijative, A5 je kreiran da motivišemo i angažujemo zemlje ka NATO integraciji, a ne da blokiramo jedni druge. Tražimo punu integraciju u Jadransku povelju, normalno, zavisimo od glasanja – istakao je on.

5 COMMENTS

  1. Konzumiras bezbednost? Pa cemu ti uopste pricas? I spominjes sedenje na dve stolice. A do nedavno si sedio na patos. Svasta, Boze moj.

  2. Kupuj i ti ako imaš sčime i odakle ko te brani traži novac EU slaži nešto pa od tog novca 45 % podeli za kupovinu oruđa, oružja i raznih sistema raketnog štita za lansiranje nekoliko rakete od jednom u različite pravce i zolje ručne bacače rakete na lasersko ciljanje predmeta u pokretu i dalje pešadisku naorużanje topove haubice od 60 mm 80 mm 120 mm 160 mm lako transportnog tipa teško mitralesko i to je to ne kukaj ko neka baba cinkaroška nego ljepo kopiraj sve šta Vučič radi i ti istim stopama idi .Mehaj

  3. Ti dobivaš na poklon oružije
    Od gazde
    Ali moraš da radiš sve što ti kaže
    🇷🇸☦️🇷🇺

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here