Tanjug/AP

Legendarni Džon Mekinro smatra da je izuzetno važno za tenis da se pojave novi momci jakog karaktera, pošto su prethodnu deceniju i po u fokusu bili Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer.

Na Australijan openu u centru pažnje našao se Nik Kirios, koji je u paru sa Tanasijem Kokinakisom stigao do finala u konkurenciji parova. Neverovatnu vezu uspostavio je Nik sa publikom, koja je zdušno pratila svaki meč australijskog para.

– Nadam se da će Nik iskoristiti iskustvo u dublu na sličan način na koji sam ja to radio. Osećam da dubl može da vas napravi boljim igračem u singlu. Nema dileme da je on taj koji zadovoljava publiku. Voleo bih da vidim taj napor kod Nika na terenu češće i u singlu – kaže Mekinro.

– Tenis ima potrebu za zanimljivim ličnostima. Bez obzira na to da li mislite da je on loš momak… Neki ljudi misle i da je Đoković poput Darta Vejdera, a svi vole Federera. Nije kao u timskim sportovima, gde navijate za ekipu iz svog grada ili svoju zemlju. Potrebno je da igrači pokažu svoju ličnost.

Smatra Amerikanac da je vreme da se pojave novi momci, posle dominacije Đokovića, Federera i Nadala.

– Poslednjih 10 ili 15 godina je bilo prilično teško ne fokusirati se na ta tri momka. Ono što su uradili je neverovatno. Osvojili su po 20 grend slemova. To je zadivljujuće. Oni su legende, a igraju u isto vreme. Ali treba da se osvrnemo i na druge momke. Nadam se da će Nik biti jedan od momaka koji će biti u fokusu. U međuvremenu, tu je Medvedev. Dopada mi se on, drugačiji je. Kao majstor šaha.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here