Tanjug/AP

Bivši američki teniser i sedmostruki osvajač grend slem turnira Džon Mekinro gostujući na ESPN televiziji govorio je o dešavanjima u Australiji koja su zadesila Novaka Đokovića.

Mekinro je bio razočaran onim što se dešavalo u Australiji i kakav je tretman Đoković tamo imao, ali je takođe bio razočaran i krajnjim ishodom.

– Apsolutna šala je ono što se događalo tokom tih 12 dana. Tužno je kako se završilo. To je totalno sr****. Ako odluči da se ne vakciniše, a australijske vlasti kažu: ”Ne možete doći, ako niste vakcinisani”, onda je to kraj priče. Crno ili belo – rekao je Mekinro.

Amerikanac je podržao Đokovića i kada je u pitanju vakcinacija, rekavši da ima slobodno pravo da li hoće ili neće da prihvati vakcinu.

– On odlučuje da li će da se vakciniše ili ne. Ima veoma čvrsta uverenja na koja ima pravo.

Mekinro se i zapitao zašto je Novaku prvobitno dozvoljeno medicinsko izuzeće, a onda mu je ono oduzeto nakon što je otišao u Australiju.

– Ta ideja da vlada i ljudi koji su mu dali izuzeće nisu bili u dogovoru jedni s drugima. Žao mi je, ja je ne prihvatam. Svi su znali šta se dešava. Ne možete da uradite ovo nakon što date izuzeće – rekao je bivši američki teniser.

Mekinro je inače poznat kao veliki Đokovićev navijač što je istakao i u intervju za ESPN. Kao razlog tolikih uspeha srpskog tenisera naveo je upravo rizik, kao što je bio i ovaj odlazak u Australiju, bez kog Đoković ne bi postao to što je danas.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here