Ovogodišnji Melburn kup održaće se uprkos pandemiji, ali na tribinama čuvenog hipodroma Flemington 3. novembra neće biti publike.

Udruženje za konjički sport Viktorije, Victoria Racing Club (VRC), doneo je odluku da u skladu sa strogim restriktivnim merama koje su na snazi u ovoj državi, “Trku zbog koje zastaje nacija” prvi put održi iza zatvorenih vrata, pa čak ni onih nekoliko desetina hiljada srećnika koji uspeju da dođu do ulaznica, ove godine će pratiti Melburn kup jedino putem TV prenosa.

Ovakvoj odluci dodatno je doprinela odluka Vlade premijera Endrjuza da u prošlu nedelju ne saopšti stupanje na snagu novih, blažih mera, već da se i sa tim sačeka barem 48 sati, kako bi se ispratila situacija u mogućem žarištu na severu grada.

U saopštenju VCR, predsednica ovog udruženja Amanda Eliot istakla je da je postojala ideja da se Melburn kup ipak održi pred malim brojem gledalaca, ali da je procenjeno da čak ni to ne bi bilo izvodljivo na bezbedan način.

“Veoma smo razočarani što nećemo moći da ugostimo naše članove i ljubitelje konjskih trka tokom nedelje Melburn kupa. S druge strane, razumemo posvećenost Vlade Viktorije da sačuva bezbednost naše celokupne zajednice”, napisala je Amanda Eliot.

Ona je potvrdila da će sve aktivnosti u okviru Melburn kup karnevala, koje obuhvataju i druge poznate trke, kao što su Derbi dan Viktorije, Oaks Day i Mekinon Stejks, biti održane prema planu. Takođe, i dalje se vode pregovori da se određenom broju vlasnika odobri prisustvo na stazi, kao što je trenutno slučaj na konjskim trkama u regionalnim delovima Viktorije.

– Mi kao udruženje i organizatori konjskih trka, želimo da pomognemo i podržimo plan države Viktorija za izlazak iz pandemije i hoćemo da doprinesemo da se Melburn još više približi normalnim okolnostima tokom leta – istakla je predsednica VCR.

Ko su favoriti?

Proteklog vikenda je održana jedna od uvertira za ovogodišnji Melburn kup. Na prestižnoj trci Koks Plejt ubedljivo je pobedilo grlo Sir Dragonet, koje je odmah izbilo i u sam vrh kladioničarskih lista.

Prema kvotama kladionice TAB, Sir Dragonet trenutno “plaća” devet dolara na svaki uloženi i predstavlja drugog favorita, odmah iza Tajger Mota koji je sa odnosom 1:6 na prvom mestu.

Dobro se kotiraju i Surprajz Bejbi ($10), Entoni van Dajk ($11), Veri Elegant (11) i dvojac koji je bio u krugu favorita i prošle godine – Prins of Aran i Ruski Kamelot, koji oba plaćaju po 13 dolara u slučaju pobede.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here