Lična arhiva
Neprestana briga: David sa majkom

Dečak David Dimitrijević iz Surčina, koji ima 13 godina, težak je srčani bolesnik, a muke kroz koje prolaze on i njegova porodica olakšavaju naši plemeniti čitaoci koji ne zaboravljaju ovog bolesnog mališana i s puno ljubavi mu pomažu. Dimitrijevićima je ovog puta stigla pomoć od 150 evra koju im je uputila plemenita čitateljka “Vesti” Nadežda Radović iz Nemačke.

Davidova bolest traži stalnu negu i veliku pažnju, a o njemu se brižno stara majka Snežana. Njene nevolje su velike i teške. Ne samo da je samohrana majka, već je i nezaposlena žena, a pored Davida ima i godinu dana mlađu ćerku Nadu. Sama se stara o deci već osam godina, koliko je prošlo od kada je pobegla od supruga koji je bio nasilan. Bežala je glavom samo da zaštiti decu od nasilja i patnje.

– Hvala divnoj Nadeždi, u moje i ime moje dece Davida i Nade, na pomoći koju nam je uputila, na njenoj humanosti. Bog da je blagoslovi, da je čuva od svakog zla. Zahvaljujući njoj kupila sam neke lekove sinu, i imala dovoljno da platim dug za struju i kiriju za stanovanje – priča ona.

Da podsetimo, ovaj dečak je još kao jedanaestomesečna beba imao dve teške operacije na srcu i jedva je ostao živ. Ugrađen mu je pejsmejker. Mališan pije posebne lekove, koji mnogo koštaju, a njegova majka Snežana prima socijalna pomoć koja iznosi tek nešto više od 100 evra. Situacija ove 39-godišnje žene se dodatno zakomplikovala, jer je nedavno ponovo bila u bolnici sa detetom.

– Pogledajte grudi mog malog Davida. Na njima je veliki ožiljak koji se nalazi na sredini grudnog koša. Moj sin je bolestan dečak koji ima ozbiljnu dijagnozu kardiomiopatija – priča Snežana i dok priča zastajkuje i uzdiše.

Zbog toga je kako nam priča ova nesrećna žena prinuđena da moli za novčanu pomoć. Objašnjava da nema nikog ko bi joj pomogao u vrlo teškoj situaciji u kojoj se njih troje nalaze.