Kosovo online
Premijerka Italije Đorđa Meloni

Premijerka Italije Đorđa Meloni posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, istakla je da je saradnja Srbije i Italije na veoma visokom nivou, i da očekuje da u narednom periodu ona bude još bolja.

– Ovo je moja prva poseta Srbiji. Naši odnosi mogu da budu još bolji i da se još više razvijaju. Sa predsednikom Vučićem sam imala priliku već da se vidim, ali smatram da je trebalo da dođe do ovakve posete – rekla je Meloni na zajedničkoj konferenciji za novinare.

Dodala je da su Srbija i Italija mnogo toga uradile zajedničkim snagama.

– Uradili smo mnogo toga zajedno. Naša trgovinska razmena ima zaista veliki uspeh. Puno preduzeća, kompanija, može da bude još investicija, još novih radnih mesta. Mislim da je Beograd prvi grad na svetu gde su svoje kancelarije otvorile kompanije Italije. To govori sa koliko pažnje naš preduzetnički svet gleda na Srbiju – Tu su veliki rezultati koji su postignuti, koji su izuzetni – rekla je italijanska premijerka.

Istakla je zadovoljstvo što postoje lideri koji razumeju i shvataju koliko je bitno da se odnosi poboljšaju zbog privrede.

– Naši odnosi pokazuju strateški značaj koji Srbija ima za Italiju i zato ćemo da budemo u prvim redovima među zemljama koje se zalažu za proširenje i ponovno ujedinjenje Evrope. Evropa nije neki klub za koji neko treba da odluči ko će da bude tu, a ko ne. Jako je bitno da dođe do ponovnog ujedinjenja cele Evrope, kada gledamo scenario u celom svetu – rekla je Meloni.

Kazala je da je za Italiju bitno da Zapadni Balkan “uđe u evropsku porodicu” i dodala da će Italij biti uz Srbiju na evropskom putu.

– Znam da će Srbija nastaviti da ima konstruktivan pristup dijalogu sa Kosovom. Italija jako podržava taj proces i mi radimo na tome da dođe do realizacije svih obaveza koje su strane preuzele na sebe – istakla je italijanska premijerka.

5 COMMENTS

  1. ŽIVELA EVROPA, ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here