EPA/Giuseppe Lami
Đorđa Meloni

Nova italijanska vlada neće pristati na ucenu ruskog predsednika Vladimira Putina, izjavila je danas premijerka Đorđa Meloni i navela da se zemlja suočava sa nekim od najtežih izazova od Drugog svetskog rata.

U prvom obraćanju u parlamentu, Meloni je rekla da će njena nacionalistička, desničarska koalicija, učiniti da se njen glas čuje u Evropi i da joj nije potreban nikakav nadzor stranih vlada, preneo je Rojters.

Meloni je naglasila da će nastaviti politiku bivšeg premijera Marija Dragija u podršci Ukrajini u njenom sukobu sa Rusijom.

– Popuštanje Putinovoj uceni energentima ne bi rešilo problem, već bi ga pogoršalo, otvarajući put daljim zahtevima i ucenama – kazala je italijanska premijerka.

Ona je rekla da će vlada ponuditi finansijsku podršku porodicama i firmama koje su pogođene energetskom krizom, upozoravajući da će visoka cena toga značiti da bi njena administracija možda morala da odloži neka od svojih izbornih obećanja.

– Kontekst u kome će vlada morati da deluje je veoma komplikovan, možda najteži od Drugog svetskog rata – rekla je Meloni i upozorila da bi ekonomija sledeće godine mogla da uđe u recesiju.

5 COMMENTS

  1. Uskoro ces se ti lepotice pridruziti, Liz Tras,Borisu Jonsonu, Dragiju,mislis da ce se italijani mrznuti zbog tvoje glupe politike?? ne raspakuj kofere, nepravi sebi ekstra posla oko pakovanja.

  2. Moram priznati, da ma koliko se mučio, ja ne vidim, kako to Putin ucenuje Italiju, valjda je to stvar ponude i potražnje i slobodnog tržišta!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here